Gå til sidens hovedinnhold

Vinn eller forsvinn for Norge

Vi har ikke noe valg: Norge MÅ vinne og det er langt fra umulig.

Tro meg når det føles meningsløst å skrive om gevinstene på en tragisk dag som lørdagen var. Men vi leverte ett treff - Sverige til 2,10 i odds - av to tips lørdag og vi gikk i pluss.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 2: Jerv-eventyret stopper i Kristiansund
Oddstips 3: Portsmouth er på vei tilbake
Tippekupongen: Norges EM-sjanser er ikke over

TV-kampene: Slik ser du kampene på TV

V64 Jägersro Galopp: V64 med norske favoritter
V4 Rättvik: Spennende omgang i Dalarna

Det er en rekke spennende kamper på søndagens langoddsprogram, men Ungarn - Norge er definitivt den mest spennende. Sportspills oddsekspert er til stede i Budapest.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Ungarn - Norge, B 2,50.

Jeg vet (kanskje) hva du tenker: Norge har levert to svake kamper på rad nå, og vi backet seier i begge. Mot Italia holdt man stand lenge, mens sjansene i stor grad uteble mot Ungarn på torsdag.

0-1-tapet var like unødvendig som det var pinlig, men nå har i det minste Norge ingenting å tape. Absolutt ingenting. Høgmos matchplan blir såre enkel - vi må fremover og score mål. Helst to av dem.

Selv om ungarerne leverte en solid forestilling på Ullevaal, viste de også store svakheter. Når Norge klarte å sette tempoet opp, hang ikke ungarerne med i forsvar.

Norge kommer også til kampen vel vitende om at har scoret i alle bortekamper i denne kvalifiseringen.

Det er duket for noen endringer i Norge-angrepet, og spesielt Alexander Søderlund bør føle seg truet. Heller ikke Jo Inge Berget hadde sin beste kamp på venstrekanten, mens Martin Ødegaard kanskje får sjansen om man stanger og stanger.

Ungarn lever med uavgjort
For hjemmelaget er det bare en ting som gjelder, nemlig å unngå tap. De har et strålende utgangspunkt og jeg er heller uenig de som mener at Norge-tapet på torsdag kan være positivt før dette oppgjøret.

Ungarn viste også farlige takter da de kom frem i banen ved flere anledninger, men vil nok være svært forsiktige med å velge ut hvilke sjanser de tar.

Hjemmelaget har 2-2-1 på hjemmebane, med ettmålsseire over Finland og Færøyene. Nord-Irland vant, mens de spilte 0-0 mot både Romania og Hellas.

Nok en gang spiller vi med hjertet, men også litt med fornuften: Ungarn viste ikke at de var en uoverkommelig motstander forrige torsdag.

Det må utnyttes og vi spiller borteseier til 2,50.

Kommentarer til denne saken