START-STABÆK 3-2:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start er det laget i eliteserien som slipper inn flest mål, sammen med bunnlagene Sandefjord og Hønefoss. Knut Tørum bryr seg lite om de 55 baklengsmålene Start har sluppet inn til nå.

- Det spiller absolutt ingen rolle hvor mange mål vi slipper inn, bare sluttresultatet blir bra. Jeg tror jeg har med meg de aller fleste her på Sørlandet når jeg sier at vi heller vil ha det sånn, enn å spille 0-0 i de fleste kampene. Men, både sørlendingene og jeg vet at vi jobber med det defensive, forteller Knut Tørum til Nettavisen etter å ha vunnet 3-2 over Stabæk.

- Må bidra til underholdning
Han mener det er viktig at fotballklubbene anerkjenner at de er en del av en underholdningsbransje, og må by på seg selv.

- Jeg vil heller vinne 4-3 enn 1-0, for jeg synes at Start skal bidra til angrepsspill og spennende kamper. Folk betaler for å se oss spille, og vil se at noe skjer. Jeg tror publikum er fornøyd med det de har sett på Sør Arena i år. Men, jeg vil selvsagt heller vinne 4-0 enn 4-3, for jeg hater å slippe inn mål, og blir sur og grinete når det skjer, poengterer Tørum.

Han mener det er viktig at man ser bak tallene når man skal analysere årets Start-lag.

- Det sier litt om potensialet i laget vårt, om vi klarer å justere det defensive. Vi har tapt mange poeng i de viktigste kampene i år, så det skal ikke så mye til før vi tar en del flere poeng enn hva tilfellet har vært i årets sesong, forteller Tørum.

- Må skape engasjement
Midtstopper Jesper Mathisen har følgende å si om de mange baklengsmålene;

- Er ikke det gøy å se på da? Det gjør ikke noe at vi slipper inn mange mål, bare vi scorer flere. Jeg vil heller vinne 4-3 enn 1-0, selv om jeg er forsvarsspiller, ler søndagens matchvinner.

Forsvarsveteran Bård Borgersen er enig med klubbkollegene sine.

- Jeg mener fotballen dreier seg om å skape entusiasme og engasjement for folk på tribunen. Skal man klare det må man satse offensivt, kjøre spillere fremover og være sjanseskapende. Der er jeg helt enig med Knut, forteller Borgersen til Nettavisen.

HTML EMBED