Gå til sidens hovedinnhold

Vinterferie til 60 kroner døgnet

Superbillige hytter ledig til vinter- og påskeferien.

Nordmenn over hele landet har mulighet til å skaffe seg superbillige hytter i vinter. Statskog disponerer nå 88 hytter som alle leies ut til en billig penge.

Hyttene koster mellom 400 og 1200 kroner å leie per døgn. De billigste hyttene har typisk fire sengeplasser, mens de dyreste har opp til 20 sengeplasser. Fyller du opp hytten med familie og venner kan du altså klare å få prisen ned til 60 kroner per person per døgn.

- En viktig del av vårt samfunnsoppdrag å forvalte våre eiendommer på en slik måte at det kommer almenheten tilgode, derav de rimelige prisene, sier eiendomskonsulent i Statskog Eva Kristin Grøndal til NA24.

Ledig både i vinter- og påskeferie
- Vinterferien nærmer seg, er det hytter ledig?

- Jada. I år er skolens vinterferie i uke åtte eller ni avhengig av hvor du bor i landet. De mest populære hyttene er bestilt i de nevnte ukene, men ennå er det en god del hytter ledige i både vinterferien og årets påskeferie uten at jeg har oversikt over nøyaktig hvor mange, sier Grøndal.

88 hytter over hele landet
Etter at Statskog like før jul kjøpte Borregaard-skogene fra Stein Erik Hagens Orkla fikk de 20 hytter med på kjøpet og utleieporteføljen økte fra 68 til 88 hytter.

De 20 nye hyttene ligger i Trysil, Gravberget, nord i Finnskogen og i Rendalen, nordvest for Trysil. De fleste ligger i nærheten av skiløyper, mens Trysil-hyttene ligger en drøy halvtime unna alpinmuligheter i Trysilfjellet. De andre 68 Statskog-hyttene ligger spredt fra Troms til Agder-fylkene.

Hyttetur på gamlemåten
Mange av hyttene er restaurerte skogstuer og jakthusvære. Jegere og aktive friluftsfolk er ivrige brukere. I jaktsesongene er derfor belegget vanligvis bedre enn i påsken og vinterferien.

De fleste har vedovn og propankjøkken, men de færreste har innlagt strøm eller vann i springen. Heller ikke alle har bilvei helt fram. Noen av hyttene er mer luksuriøse og har både solcellepanel og vann i springen.

- En tur på en av våre innebærer som oftest en hyttetur på gamlemåten der du må fyre opp i hytta og gå på do ute. Men hva er vel flottere enn å sitte foran en varm ovn etter en dag med basking i snøen. Har du røde kinn etter en dag ute, tør jeg påstå at du vil være fornøyd med dagen, sier Grøndal.

Nettbestilling
For å sikre deg en av Statskogs opprinnelige 68 hytter kan du reservere på inatur.no (underbruk av Statskog). De 20 nye hyttene kan reserveres på Statskog Glommas nettsider.

- Etter bestilling får folk informasjon om hvor de kan plukke opp nøkler. Typisk er det på en bensinstasjon i nærheten av hytta, opplyser Grøndal.

Statskogs 20 nye hytter kan du studere nærmere her:
Trysil

Finnskogen Gravberget og Løten

Rendalen

Av de andre 68 Statskog-hyttene er disse spesielt egnet om vinteren:
Troms: Langvassbu, Leinahytta, Biltohytta, Bergskoghytta

Nordland: Tiplingen, Bustadmoen, Gåsvatn, Lomtjønnstu

Nord-Trøndelag: Frolfjellstuggu, Nystua, Osvasstua, Holden fjellgård

Sør-Trøndelag: Ellingsvatnet, Osvoldbua, Feragsdambua, Synnervika

Oppland: Hjerkinn 1 og 2, Trollhaug, Agnabu

Hedmark: Nordre Borthuskoia, Sølyst, Vikkoia

Buskerud: Gamle og nye Øksne, Løkemyrodden, Mildigkeit

Telemark: Drangedal, Vreen, Sandtjennhytta

Rogaland og Agder: Skjærevass, Holmevass, Oselega, Taumevassletta

Kilde til denne artikkelen: Nyhetsbyrået NewsWire.

Reklame

I kveld kan man vinne 467 millioner

Kommentarer til denne saken