Ifølge Star Tour er flyene fra Østlandet stappfulle, men det er fremdeles billetter til gunstige priser fra andre deler av landet.

- Vinterferien er alltid en populær reiseuke, krise eller ikke. I år har vi satt opp ekstrafly fra Oslo til Gran Canaria, men alt er utsolgt, sier salgsdirektør Kjersti Hagen Risberg i Star Tour.

Etternølere må sjonglere
Fra Ving får Nettavisen opplyst at det fra Oslo er fulle fly til Phuket i Thailand, til Brasil, Isla Margarita i Venezuela og til Egypt.

- Det er noen få ledige seter til Tenerife den 15. februar, og det er noe mer ledig til Gran Canaria både 13. og 14. februar, opplyser salgsdirektør Christian Grønli i Ving.

For flere går det an å sjonglere, for hovedferien er i uke åtte, men en del fylker tar vinterferien i uke ni. Etternølere blir rådet til å kikke på avgangene fra flyplasser i distriktene.

- Om man kan være fleksibel i forhold til ferieavviklingen og ta noen dager ekstra fri, finnes det noen flere ledige alternativer. Om man strekker ferien til 2 uker er det også som vanlig mer å velge i, påpeker Grønli.

- Det er langt ifra alle som har vinterferie i uke åtte, og det finnes ledige seter fra både Bergen, Stavanger, Trondheim, Evenes og Haugesund, presiserer Star Tour i en pressemelding.

Et priseksempel fra Star Tour er avreise fra Evenes til Gran Canaria 14. Februar. Denne turen får frosne nordlendinger fra 2748 kroner.

I år er vinterferiens bestselgere er Thailand, Egypt og Kanariøyene, og mange av disse reisene har vært utsolgt lenge, opplyser charterselskapene.

Påsken fylles opp
Ifølge Hagen Risberg begynner det å bli trangt om plassene i påskeuken også. Så langt er mer enn åtte av ti seter solgt. Dersom du har mulighet til å reise utenom vinter- og påskeferien er det derimot mye lettere å finne ledige plasser.

- Mitt beste tips er å reise i slutten av april eller i mai. Da er prisene langt lavere enn i høysesongen, og det er ofte deilige temperaturer rundt Middelhavet, sier Hagen Risberg.

For de med is i magen har både Star Tour og Ving egne nettsider for selskapets restplasser.

Vinterferie i hjemme?Sjekk tilbudet på helenorge.no.