Gå til sidens hovedinnhold

- Vintersamlingene viktigere enn tidligere

Erik Huseklepp mener at samlingene i Abu Dhabi er viktige for spillerne.

Erik Huseklepp mener at vinterturene til landslaget er viktigere enn den gang hele bestelaget besto av utenlandsproffer.

- Dette er mest for spillere fra norske klubber, men det er mange eliteseriespillere i vanlige landslagstropper også. Av dem som er i utlandet er det mange som ikke spiller i sine klubber. Det blir flere og flere hjemlige spillere på landslaget, sier han til NTB.

- Det er ikke som på 1990-tallet, da det bare var utenlandsproffer i troppen. Dermed blir vintersamlingene viktigere enn de var den gangen.

Huseklepp var skarp da han kom inn og spilte den siste halvtimen mot Moldova onsdag. Han skapte masse trøbbel for et slitent motstanderforsvar og var nær scoring flere ganger.

- Det fungerte bra, men jeg skulle gjerne hatt et mål, sier Huseklepp, som ikke har scoret for landslaget siden 2011. Onsdagens landskamp var hans niende uten mål siden da, mange av dem riktig nok relativt korte innhopp.

Ny sjanse
- Det var gøy å spille. Det sto 1-1 da jeg kom inn, og vi begynte å ta over. Jeg burde egentlig scoret på den ene sjansen, men jeg var litt uheldig og traff under keeperen så ballen spratt over, sier han.

- Det er bare å prøve igjen lørdag.

Brann-spilleren var i en periode landslagets heteste målscorer. Høsten 2010 ble han matchvinner både mot Frankrike, Portugal og Irland, og til sammen scoret han sju landslagsmål mellom august 2009 og november 2011.

Noen uheldige klubbopplevelser i utlandet gjorde at han havnet utenfor, men han kan være i ferd med å kjempe seg inn i landslagsdiskusjonen igjen.

- Det er viktig at mange spillere får oppleve å spille slik dette laget skal spille og bli vant til det. Det er kanskje det aller viktigste med turen. Man vet aldri når det er nødvendig å hente inn noen (til viktige kamper), og da er det godt at de har opplevd det og er komfortable med det, sier han.

Håper å starte
Huseklepp spilte en snau halvtime onsdag. Han starter gjerne mot Polen lørdag.

- Jeg håper på det, men jeg vet ikke hva han (Per-Mathias Høgmo) tenker, sier 29-åringen som med 35 landskamper har nest flest i troppen.

Han ble igjen i Abu Dhabi da mange av spillerne på ligalandslaget ble med på utflukt til Dubai torsdag.

- Vi er noen som skal på et senter her. Jeg var i Dubai på bryllupsreise for en måned siden. Jeg skulle gjerne reist tilbake dit, men jeg har ikke vært i Abu Dhabi før, og det er fint å få sett litt her også, sa han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken