FALUN (Nettavisen): - Det er en suksesshistorie, hvor Astrid først og fremst har gjort jobben.

Slik beskriver landslagssjef Vidar Løfshus Astrid Uhrenholdt Jacobsens vei tilbake i verdenstoppen etter en svært trøblete sesongstart.

Før lørdagens 15-kilometer i Falun, ga hun selv utrykk for at hun var usikker på hvor hun stod, men da hun krysset målstreken jublet hun for sølv.

- Hvis man ser på det jeg har av resultater før jeg kom hit, var ikke jeg den største medaljekandidaten. Jeg har ikke snakket meg så mye ned, men jeg har vært usikker på hvor bra jeg egentlig har vært. Jeg har trodd at det har vært mulig. Usikkerheten har ligget i om jeg har rukket å komme i den formen til mesterskapet, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Visste ikke hva som var galt
For det så ikke lovende ut da Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk, ifølge henne selv, «et av karrierens verste løp» under sesongåpningen på Beitostølen i november. Borte var kreftene fra forrige sesong, som blant annet gav henne andreplass sammenlagt i Tour de Ski.

Noen uker senere ble vondt til verre for Astrid, da hun heller ikke i verdenscupen på Lillehammer fikk de svarene hun ønsket.

Én ting gjorde det kanskje enda mer frustrerende for 27-åringen.

Hun visste ikke hva problemet var.

Vant i Russland
Etter råd fra flere støttespillere på både landslag og Olympiatoppen, endret Jacobsen treningsopplegget for sesongen.

Heming-jenta gikk fra harde lange økter til mange korte økter med teknisk fokus.

Det ga resultater.

I slutten av januar skulle vi se Jacobsen tilbake blant verdenseliten.

Årets første verdenscupseier var et faktum da hun gikk raskest av samtlige på 10-kilometeren i Rybinsk.

Til tross for at flere av de store stjernene ikke stilte til start, var verdenscupseieren bekreftelse nok for landslagstrener Egil Kristiansen på at 27-åringen fortjente en plass i den norske VM-troppen.

- Fysisk opptur
Og lørdag feide hun altså all tvil til side da hun tok sølv på 15-kilometeren i Falun etter å ha slått Charlotte Kalla i en spurt kun meter fra mål.

- Jeg tror det har vært en veldig god jobb som har blitt gjort av trenerne, støtteapparatet rundt og ikke minst samarbeidet med Olympiatoppen. Etter at det ble klart at hun var kjørt litt i grøfta på Lillehammer, har det vært jobbet veldig tett med henne på alle mulige fronter, sier Løfshus til Nettavisen.

- Det har vært en fysisk opptur for henne. De siste månedene blir det også en stor mental opptur når man lykkes til de grader som hun har gjort, sier Løfhus.

Astrid i flytsonen
Tirsdag stiller Astrid igjen til start under VM i Falun når det er klart for 10-kilometeren.

Og skal vi tro Jacobsen selv, er det grunn til å håpe på minst én ny norsk medalje.

- Det er kanskje 10-kilometeren jeg trodde skulle være mitt beste løp. Jeg liker å gå alene og jakte sekunder. Jeg liker å gå mitt eget løp. Jeg gleder meg veldig til å gå, forklarer Jacobsen.

Landslagssjef Løfshus har også stor tro på Heming-jenta.

- Det kan bli alt mulig på Astrid nå. Hvis det er noen som er i flytsonen, er det henne.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">