Gå til sidens hovedinnhold

- Viste at han er blant verdens beste spillere

En brennhet Luis Suarez overrasker selv ekspertene.

LIVERPOOL - CARDIFF 3-1:

Fredag skrev Luis Suarez under på ny langtidskontrakt. Lørdag var han igjen sentral da Liverpool klatret til tabelltopp etter en overlegen 3-1seier mot Cardiff.

Suarez scoret to mål og hadde én målgivende pasning, og sammen med Jordan Henderson var han banens gigant på Anfield.

- Jeg er glad for den nye kontrakten, men fokuserte på kampen. I første omgang spilte vi veldig bra, men det er for tidlig å si (om vi kan vinne tittelen), sier Suarez ifølge BBC etter kampen.

- Skjer virkelig dette?
Og spissen trives på hjemmebane. I fem kamper på rad på Anfield, har han gått av banen med minst to mål.

- Han har scoret 14 mål på fem og en halv kamp på Anfield. Skjer virkelig dette? spurte Trevor Morley i pausen i TV 2s studio.

Og han har grunn til å riste på hodet av forbauselse. Det Suarez har bedrevet den siste tiden kan få selv spillere som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi til å nikke anerkjennende.

Nå har Suarez scoret ti mål i desember, noe som er Premier League-rekord. Mark Viduka hadde forrige rekord med sine åtte desemberscoringer.

Siden comebacket fra suspensjonen i sjette runde, har urugayaneren bokført 19 mål og fem målgivende pasninger på 12 kamper. Det gjør ham til toppscorer i ligaen, seks foran Manchester Citys Sergio Agüero.

Og det går mot en god jul for både Suarez og Liverpool.

Hvis Chelsea tar poeng mot Arsenal på mandag, kan rødtrøyene feire jul på toppen av tabellen. Da er det bare å unne seg et ekstra ribbestykke.

For motstanderne fra Wales er situasjonen en helt annen.

Lørdagens kamp er trolig spikeren i kista for Malky Mackay som manager i Cardiff. The Guardian skriver lørdag at Mackay trolig er ferdig i klubben i løpet av helgen.

Mackay var deppet da han møtte pressen etter Liverpool-tapet.

- Jeg fortalte spillerne at jeg er stolte av dem. Vi spilte bra frem til Luis Suarez viste at han er en av verdens beste spillere akkurat nå. Jeg tror Liverpool kommer til å kjempe om tittelen denne sesongen, sier Mackay ifølge BBC.

Om sin egen jobb, sier han følgende:

- Jeg kommer 100 prosent sikkert ikke til å si opp.

Liverpool-fansen, som støttet Mackay gjennom hele kampen, får også ros av walisernes manager.

- De er en «class act».

Ole Gunnar Solskjær nevnes for øvrig som en mulig Mackay-erstatter i britiske medier.

Flotte mål
Selve kampen begynte med et voldsomt overtak til hjemmelaget, og det var to av Liverpools beste spillere denne sesongen som sørget for kampens første scoring.

Jordan Henderson hadde ballen på venstresiden etter 25 minutter, og inne i boksen lusket Luis Suarez. Henderson fant urugayaneren med et nydelig innlegg, og spissen banket ballen i mål på vel volley.

Fantastisk scoring og Liverpool ledet 1-0.

- Henderson kunne ikke ha gitt en bedre pasning til Suarez, om han så la ballen på en pute og fikk en butler til å levere den, skrev den engelske journalisten Iain Macintosh på Twitter etter scoringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hjemmelaget fortsatte det voldsomme presset mot Cardiffs mål. Coutinho hadde blant annet et skudd i stolpen, John Flanagan et skudd som ble reddet på streken og Raheem Sterlings forsøk fra skrått hold ble reddet mesterlig av David Marshall i Cardiff-målet.

- Viste sin storhet
Det var derfor helt fortjent da mål nummer to kom tre minutter før pause. Henderson spilte gjennom Suarez med en vakker utsidepasning, og alene med Marshall var spissen uselvisk og ga ballen til Sterling foran blank kasse.

- Kaptein Suarez viser sin storhet, brølte Kasper Wikestad da Sterling trillet ballen i det åpne målet.

Men det stoppet ikke der. To minutter senere var det igjen duket for et fantastisk samspill mellom Suarez og Henderson. Sistnevnte hælsparket ballen til Suarez, som fra 18 meter curlet ballen vakkert inn i det lengste hjørne.

Dermed sto det 3-0 da lagene gikk til pause.

Redusering
Etter hvilen var det Cardiff som scoret først, og 3-1 ble et faktum etter 57 minutter. En dødball ble slått inn i feltet, og bak i feltet sto Jordon Mutch helt alene. Han hadde få problemer med å heade inn reduseringen, og der må Liverpool skylde seg selv.

Kampen forandret karakter etter scoringen, og Cardiff kom mer med i kampen. Men et kvarter før slutt var det kun stolpen som hindret Suarez i nok et hat trick. En meget god Raheem Sterling kom nemlig alene med keeper, men mistet ballen da han skulle runde Marshall i Cardiff-buret. Der kom Suarez, men fra skrått hold banket han ballen i stolpen og ut.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med en grei Liverpool-seier lørdag formiddag, og rødtrøyene leder Premier League.

Liverpools neste kamp i Premier League spilles allerede andre juledag, når boxing day-kampen mot Manchester City står for tur. Cardiff møter Southampton på hjemmebane samme dag.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken