Gå til sidens hovedinnhold

Vitner: En av gisseltakerne ble kalt «nordmannen»

Fransk nettavis med oppsiktsvekkende opplysninger.

Algeriere som er blitt befridd fra gassinstallasjonen In Aménas, sier en nordeuropeer som ble kalt «nordmannen», var blant gisseltakerne, ifølge en fransk nettavis.

Gruppen av terrorister, som onsdag stormet gassanlegget, besto stort sett av afrikanere fra sør for Sahara og algeriere, ifølge vitneutsagn. Men de løslatte gislene forteller også at det var to andre med i gruppen. Den ene var en franskmann, mens den andre var nordeuropeer, hevder de.

Nordeuropeeren ble ifølge ett av vitnene kalt «nordmannen», skriver Le Point.

– Det jeg kan bekrefte, er at det blant gisseltakerne er personer fra en rekke ulike land, vi har per nå ingen informasjon om at det skal være nordmenn involvert, sier utenriksminister Espen Barth Eide under pressekonferansen fredag kveld.

Eide understreket også at PST følger svært nøye med på situasjonen.

PST bekrefter overfor NTB at de er kjent med historien i den franske nettavisen, men ønsker ikke å fortelle hvordan de vurderer informasjonen.

– Vi vurderer all relevant informasjon som vi har, og bruker den til å bidra til et mest mulig presist situasjonsbilde for norske myndigheter, sier informasjonsdirektør Trond Hugubakken.

Han legger til at det er veldig mye usikker informasjon om det som foregår rundt anlegget i Algerie. (©NTB)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken