Gå til sidens hovedinnhold

VM-gull til Marit Bjørgen

Også bronse til Norge.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Marit Bjørgen gikk inn til gull på VM-sprinten fredag. Trønderjenta var sterkest av alle i finalen.

Stina Nilsson fra Sverige ble nummer to, mens Maiken Caspersen Falla ble nummer tre. Justyna Kowalczyk, Ingvild Flugstad Østberg og Kari Vikhagen Gjeitnes var de øvrige som gikk i denne VM-finalen.

- Det føles utrolig godt. Sprinten var første distanse og det å lykkes der, føles utrolig godt. Jeg fikk en tung start og følte meg ikke tent. Jeg måtte jobbe med meg selv. Da jeg først kom til finalen, da luktet jeg muligheten for gull. Da eksploderte jeg og er utrolig fornøyd, sier hun til NRK.

- Jeg er i bra form og det å lykkes slik i en alder av 34 år, føles bra, sier hun.

Bronsevinner Falla var også fornøyd.

- Jeg tok ut alt jeg hadde av krefter. Det er nesten så jeg har gitt opp å ta Marit. Jeg håper hun snart er mett på suksess og gir plassen videre til oss som kommer bak. Jeg er utrolig imponert over Marit, sier bronsevinneren.

Norsk dominans
I kvartfinalene var de fem norske jentene fordelt på alle de fem heatene. Det var en bra fordeling, for alle fem tok seg greit videre til semifinale.

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla vant sine kvartfinaleheat, mens Marit Bjørgen, Celine Brun-Lie og Kari Vikhagen Gjeitnes sikret seg andreplasser og dermed en sikker plass i neste del av konkurransen.

I semifinalene var ikke dominansen like stor. Flugstad Østberg fikk det tøft i sitt semifinaleheat og måtte se seg slått av både Justyna Kowalczyk og Stina Nilsson. Den norske jenta gikk likevel videre til finale på tid.

I samme heat røk Celine Brun-Lie ut.

Den andre semifinalen hadde de tre øvrige norske jentene på startstreken. Der var Bjørgen sterkest, mens Falla ble nummer to. Vikhagen Gjeitnes hang også så godt med at også hun tok seg videre til finalen på god nok tid.

NETTAVISEN FULGTE RENNET LIVE

Kowalczyks skremmeskudd
I kvalifiseringen til sprinten, som gikk tidligere torsdag, var det polske Justyna Kowalczyk som hadde den beste tiden og var foran de norske jentene.

Kowalczyk endte til slutt som nummer fire i sprinten.

Formen Kowalczyk viste i prologen tyder på at polakken også i dette VM kan bli en utfordrer, til tross for meget svak form tidligere denne sesongen.

Maiken Caspersen Falla hadde nest best tid der, mens alle de fem norske jentene kom blant de ti beste i denne kvalifiseringen.

LES OGSÅ:Dette er programmet under ski-VM

Lik Nettavisen Sport og få flere sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED