HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=oaiaoiDnTmYVx5slB36a62XaIFrfRQ2TGQDstAY1ELtVvnUiY3ErEkZXRCAzRG40G00B7W0b5oAmkjWvjr5JiIyNQ_8koyLzwbffaDs0B_hURTMedNNRgUS4mS7nKPOSp771Jp5Pc6I&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(NAMDALSAVISA): En video av en ung gutt i Namsos som blir utsatt for vold sirkulerer på internett. Politiet reagerer sterkt på innholdet i klippet.

– Dette er helt uakseptabel adferd, som politiet reagerer svært alvorlig på - og som vi vil forfølge, sier lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen til NA.

Slått i bakken

Videoen starter med at en bil kommer kjørende opp mot to personer, hvorav den ene gutten har hodet til en ung gutt i lås under armen.

Videre blir gutten tvunget ned på alle fire og får så kommandoen "ned!" gjentatte ganger, før han blir slått i bakhodet slik at ansiktet smeller i asfalten. Etterpå viser videoen at gutten blir dratt langs bakken.

I bilen sitter flere personer, og det kan høres latter mens mishandlingen pågår.

To personer siktet

– Denne videoen er knyttet opp mot en voldssak den 5. juli. Der har vi gjort en del etterforskning, og vi har innhentet to personer til avhør, og vi har avhørt vitner. Vi mottok annmeldelsen få dager etter hendelsen, sier Lundstadsveen og legger til at to personer, begge i slutten av tenårene, er siktet for legemsfornærmelse etter straffelovens paragraf 228, første ledd.

– Vet dere noe om motivet?

– Vi vet ingenting om motivet bak handlingen. Vi lurer på det selv. Hvorfor slike handlinger gjøres er absolutt en del av etterforskninga.

– Var dette rasistisk motivert?

– Vi vet som sagt ikke noe om motivet, men jeg kan si at det er et etterforskningstema, sier lensmannen.

Distribuerte videoen

NA fikk tilgang på videoen etter tips onsdag, og har jobbet med saken og forsøkt å komme i kontakt med de involverte på videoen og få verifisere innholdet.

Videoen ble torsdag distribuert av advokatkontoret Christensen, Ertsaas, Kjøren og Smalås.

– Utenforstående tok kontakt med oss og ga oss videoen. Vi sendte den til politiet og Trønder-Avisa. Vi representerer ingen part i denne saken, sier Eva Helene Myklebust.

Les flere saker fra Namdalsavisa her.