Gå til sidens hovedinnhold

- Voldberg er strålende!

Stifteren av Høyres feministgruppe fullroser Høyres nye kvinneforkjemper.

Pelsdebatten raser videre i Norge.

Like før helgen fikk Høyres kvinnepolitiske talskvinne, Julie Voldberg, en rekke kjendiser til å se rødt med sin uttalelse om at: «Det blir dobbeltmoralsk å stille i bomullstøy mens man protesterer mot pels.»

- Så dum at jeg gremmes
«Julie Voldberg er så dum at jeg gremmes, hva har kvinner i bomullsindustrien med dyremishandling å gjøre? Mye ekte moral blir forsøkt kvalt med anklager om moralisme. Voldberg må lære seg forskjellen,» sa forfatter Unni Lindell til Dagbladet.

Les også: I full pelskrig

Men i egne rekker får Voldberg støtte for sitt engasjement som favner bredt - fra gründere til magre menn - og sist pelsdyrdebatten.

- Har ikke noe med feministsaken å gjøre
Nettavisen har spurt stifteren av Høyres feministgruppe, Ingeborg Moræus Hanssen, hva hun synes om engasjementet til Voldberg i sistnevnte sak.

- Det med pelssaken hennes, der hun bringer inn bomullsplukkere, har ikke så mye med feministsaken å gjøre, men hun er selvfølgelig i sin fulle rett til å uttale seg, også om dette, sier Moræaus Hansen.

- Hvis hun utviser samme engasjement i andre saker også, er det bra. Jeg synes hun gjør en strålende jobb, sier den tidligere kinodirektøren i Oslo.

- Hvilke egenskaper vil du fremheve?

- Hun er utradisjonell, frisk og energisk - i tillegg til å være jordnær og praktisk.

- Interessante synspunkt
Moræus Hanssen følger Voldberg nøye og gir henne ros for å vinkle likestilling på utradisjonelle metoder:

- Jeg mener hun bringer inn interessante synspunkt i feministsaken. Hun er en aktiv kvinne, og jeg synes det er spennende at hun vinkler utradisjonelt temaer som berører likestilling, og som venstresiden har en tendens til å ta monopol på.

- Vi er også snille, gode og omsorgsfulle - og jobber med saker som fremmer solidaritet, likestilling og som skal gjøre samfunnet bedre, sier hun.

- Smyger meg rundt i sau
Moræus Hanssen gikk i fjor til anskaffelse av en sauseskinnskåpe.

- Jeg frøs så mye i fjor at jeg syntes jeg måtte unne meg den. Men nå smyger jeg meg så vidt rundt med saueskinnskåpen min og venter å få juling.

72-åringen er for tiden mer opptatt av «den tredje alder» og likestilling mellom alder - enn kjønn.

- Unge blir bedre av å være sammen med eldre, og eldre blir bedre av å være sammen med yngre. Da blir beslutningene klokere! Jeg minnet selv Voldberg om at jeg stiftet feministgruppen i partiet - det visste hun ikke, sier Moræaus Hanssen.

Hun jobber for de som er i aldersgruppen 60 til 90 år - og vil ha debatter hvor også de over 38 år får delta.

- I så måte er det godt å ha forbilder som Kåre Willoch (82) og Eva Joly (66), selv om hun ikke er noen Høyre-kvinne, sier hun.

Kommentarer til denne saken