Gå til sidens hovedinnhold

Voldsdømt Bhatti anket - mener politiet brukte bevis ulovlig

Islamisten er misfornøyd med at politiet spilte av en lydlogg i retten, som var politiets viktigste bevis i voldssaken.

I begynnelsen av januar ble den profilerte islamisten Arfan Bhatti dømt for vold mot sin siste ektefelle i Oslo tingrett.

Bhatti ble dømt til 14 dagers fengsel, men slapp å sone fordi han allerede hadde sittet ni dager i varetekt etter at han i fjor sommer ble pågrepet av politiet.

Her kan du tipse Nettavisene journalist på mail, eller ring 02060.

Mener politiet brukte ulovlig bevis

Borgarting lagmannsrett har besluttet at anken skal forkastes. Årsaken til at islamisten anket var at han mente det er begått en saksbehandlingsfeil, fordi han mener politiet brukte en lydlogg ulovlig som bevis i retten.

- Avgjørelsen til lagmannsretten ble anket til Høyesterett samme dag. De mener tingretten ikke hadde noe valg enn å dømme ham, selv om det skulle være ulovlig bevis. Det mener jeg er feil, sier Bhattis forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Trine Dyngaland, ønsker ikke å si mye om anken.

- I og med at saken fortsatt er til behandling ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier hun til Nettavisen.

Kvinne gråt i telefonen

Lydloggen var politiet fremste bevis og det kommer blant annet frem i den at den fornærmede kvinnen ringte til AMK tre ganger i løpet av kort tid, kvelden voldshendelsen skal ha skjedd.

Første gang hun ringte inn ba hun om hjelp, mens hun de to siste gangene sa det ikke var nødvendig likevel.

I dommen fra Oslo tingrett står det blant annet:

«Retten fikk avspilt tre lydspor av tre telefonoppringninger fra XX XX i hennes leilighet i X-veien i Oslo til AMK-sentralen i Oslo 31.juli 2015 kl 00.54, 01.09 og 01.15.

I den første samtalen hørtes hun svært opprørt ut, gråt, hyperventilerte og sa: jeg har blitt slått, og: de kastet meg på sengen. Hun svarte bekreftende på spørsmålet fra AMK om hennes mann var gjerningspersonen og visste ikke om han hadde dradd fra stedet.

Hun klaget over veldig vondt på den ene siden ved ribbeina, hadde vondt for å puste og vondt i en hånd. I de to siste samtalene avlyste hun ambulansen og sa at hun følte seg bedre.»

Avhørt om IS og terror

Før rettssaken skulle starte forsøkte Bhatti å kvitte seg med bevisene, ved å gå rettens vei. Det endte med at Høyesterett forkastet anken den gangen.

Allerede før rettssaken startet varslet Elden at saken kom til å bli anket til Høyesterett. I etterkant av rettssaken har Nettavisen også gjort det kjent at Bhatti har anmeldt politiadvokaten på saken, og en av etterforskerne for grov uforstand i tjenesten.

Da Bhatti ble pågrepet for vold mot konen ble han også avhørt om sin eventuelle tilhørighet til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS), selv om han var pågrepet for et annet forhold, noe han er kritisk til.

I slutten av januar ble Bhatti løslatt fra fengsel etter å ha sonet ferdig en annen dom for å ha utøvet vold mot barna som han har fra et tidligere forhold. Det var i mars i fjor han ble dømt til ti måneders fengsel for dette.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken