Gå til sidens hovedinnhold

Voldsomt jordskjelv i Burma

Et ordskjelv som målte 6,8 på Richters skala rammet natt til mandag Burma, og kunne også merkes i nabolandet Thailand.

Ifølge de første meldingene skal ikke menneskeliv ha gått tapt i skjelvet.

Det franske jordskjelvobservatoriet i Strasbourg målte jordskjelvet til 6,8 på Richter-skalaen, Burmas eget seismologiske institutt målte det til 6,7 mens amerikanske forskere målte det til 6,5, skriver NTB-AFP-Reuters.

Nord for Rangoon
Jordskjelvet hadde sitt senter om lag 350 kilometer nord for Burmas hovedstad Rangoon, men det var i morgentimene mandag bare kommet meldinger om mindre materielle skader.

- Det var et tynt befolket område. Så vidt vi har hørt skal ingen mennesker ha kommet til skade, men skjelvet forårsaket noe skade på bygninger, opplyste en talsmann for militærregimet i det isolerte landet.

- Tre gamle pagoder raste sammen i Taungdwingyi og en bru ble ødelagt av skjelvet, sa talsmannen.

Merket i Thailand
I nabolandet Thailand kunne jordskjelvet merkes så tydelig at turister flyktet ut av hotellrommene sine i den nordlige byen Chiang Mai. Også i hovedstaden Bangkok lenger sør var rystelsene kraftige.

- Men det er ikke rapportert om skader eller skadde i Thailand, opplyste en talsmann for Thailands meteorologiske institutt.

Jordskjelv som måles til over 5 på Richter-skalaen kan forårsake betydelige skader om de rammer tettbebygde områder.

I mai omkom minst 2.200 mennesker under et jordskjelv i Algerie og 167 mennesker i et annet jordskjelv som rammet Tyrkia. Disse to jordskjelvene ble målt til henholdsvis 6,7 og 6,4 på Richter-skalaen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene