Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtatt av Big Brother-kjendis

En tidligere Big-Brother-deltaker er tiltalt for voldtekt av to kvinner. Mandag møtte han i retten.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Ifølge tiltalen skal mannen ha voldtatt to kvinner i løpet av få uker.

Da saken startet i Oslo tingrett mandag, begjærte både aktor og kjendisens forsvarer at saken skulle gå for lukkede dører.

- Det er jo bare presse på tilhørerbenken. Saken bør gå for lukkede dører av hensynet til privatlivets fred, mente Big Brother-kjendisens forsvarer Tor Even Gjendem.

Kastet på dør
Aktor Pål Fredrik Hjort la vekt på at de fornærmede kvinnene ville ha vanskelig for å forklare seg for retten dersom de tre journalistene fikk være til stede.

Dommer Bjørn Askim satte derfor pressen på gangen.

Kort tid etter voldtektene skal ha funnet sted, gikk han inn i Big Brother-huset som gikk på norske tv-skjermer. Han ble ikke avhørt under oppholdet, men etterforskningen av mannen pågikk for fullt under tiden han var i BB-huset.

- Voldtatt i rus
En kvinne i 20-årene anmeldte realitykjendisen for voldtekt etter et nachspiel i en Oslo-leilighet. Ifølge tiltalen skal kvinnen ha blitt forsøkt voldtatt mens hun var ruset på alkohol og valium. Imidlertid våknet kvinne, og forlot stedet.

Hun anmeldte forholdet umiddelbart.

Den andre voldtekten skal ha skjedd noen uker tidligere i en leilighet i Hemsedal. Kvinnen, som tilhører den samme vennekretsen, har også forklart at hun ble voldtatt mens hun sov. Hun skal ha vært beruset etter å ha drukket alkohol.

Kjendisen står tiltalt for å ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen.

- Var ukjent for TVNorge
TVNorge var ikke kjent med at en av Big Brother-deltakerne var under etterforskning for voldtekt mens han deltok i realityprogrammet.

- Dette er helt ukjent for meg. Hadde vi vært kjent med disse forholdene, ville vi vært svært aktsomme, sa programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge til VG tidligere i år.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis