Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtatt på mottakssenter

Jenta (14) sier hun ble voldtatt på mottakssenteret på Rognan.

En mindreårig jente hevder å ha blitt voldtatt på en fest på mottakssenteret på Rognan natt til lørdag, skriver Saltenposten.

- Jeg kan bekrefte at en jente under 16 år har anmeldt en mann i 20-årene i indre Salten for voldtekt, sier jourhavende Margrete Torseter ved Bodø politihus til Nettavisen.

Ferskt møte
Torseter vil ikke bekrefte at dette skal ha skjedd på mottakssenteret, men daglig leder Anita Paulsen sier til Nettavisen at hun er kjent med anklagene.

- Det skal ha skjedd noe i en bolig knyttet til senteret, sier hun.

Ifølge Torseter innrømmer begge seksuell kontakt - men de er svært uenige om hva som skjedde. De to kjente ikke hverandre fra før.

Politiet rykket ut og arresterte mannen i 20-årene natt til søndag.

- Nekter
- Mannen nekter straffskyld, sier Torseter.

Både offer og fornærmede har vært gjennom grundige kroppslige undersøkelser.

- Vi avventer resultatene av disse og videre etterforskning før saken kan sendes til statsadvokaten, sier juristen til Nettavisen.

20-åringen blir sluppet fri tirsdag fordi det ikke er fare for bevisforspillelse, ifølge politiet.

Rognan
Rognan mottakssenter ligger i Saltdal kommune i Nordland. Mottakssenteret ble startet våren 2002, og har i dag 188 plasser, hvorav 148 er faste plasser og 40 er stykkprisplasser.

Mottaket har et samarbeidsråd av beboere fra ulike nasjoner, som skal jobbe for å lette hverdagen, opplyser senteret på sine hjemmesider.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter