Gå til sidens hovedinnhold

Voldtektsmannen kan være filmet

Politiet undersøker overvåkingsvideoer i området etter at en kvinne ble brutalt voldtatt på Grünerløkka i natt.

(iOslo.no) Natt til fredag ble en 48 år gammel kvinne brutalt voldtatt ved Akerselva i Oslo. Politiet har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen, men så langt står politiet uten særlige spor.

- Vi har ikke fått noen beskrivelse av mannen, annet enn at han er av utenlandsk opprinnelse og hadde på seg et par store hodetelefoner, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Ingen vitner
Foreløpig har ingen vitner meldt seg i saken, så politiet sjekker nå overvåkingskameraene i området for å se om voldtektsmannen og offeret er fanget på video. Det er flere kameraer i området som kan føre politiet videre i jakten på gjerningsmannen.

- Det er et problem at det som regel er få eller ingen vitner til disse voldtektene. De skjer i tre-fire-tida på natta, og da er det ikke mange mennesker som er ute, sier Rynning Aasen.

- Sett av drosjesjåfør
Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket like etter hendelsen, og har så langt ikke blitt avhørt. Politiet vet derfor lite om hendelsesforløpet.

- Vi vet ikke så mye om hva som har skjedd. Det vi er blitt fortalt er at voldtekten skjedde i et skogholt ved Akerselva., sier Rynning Aasen.

Etter voldtekten skal kvinnen ha gått mot Olav Ryes plass. Gjerningsmannen skal da ha fulgt etter henne.

- En drosjesjåfør skal ha sett kvinnen bli forfulgt og slått av en mann som vi antar er gjerningsmannen, forteller Rynning Aasen.

Varslet fra 7-Eleven
Til slutt kom kvinnen frem til en 7-Eleven kiosk i Thorvald Meyers gate hvor hun fikk varslet betjeningen. Mannen fulgte ikke etter henne inn i kiosken.

Ikke lenge etter, klokken 04.18, ble politiet varslet om voldtekten. De satt da inn store styrker og helikopter i jakten på gjerningsmannen.

Etter voldtekten undersøkte krimteknikere et skogholt bak Bellonas hus ved Akerselva i jakten på tekniske spor.

Har du et tips om saken? Send en e-post til iOslo.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album