Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtektsmistenkt kan gå fri om fem måneder

Nå krever faren til det drepte voldtektsofferet at 17-åringen blir hengt fra galgen.

Torsdag ble fem indiske menn tiltalt for drap, bortføring og voldtekt av den 23 år gamle kvinnelige fysioterapistudenten, som ble voldtatt og mishandlet på en buss 16. desember i New Delhi.

Kvinnen døde i romjulen som følge av skadene hun ble påført under mishandlingen. 23-åringen skal blant annet ha blitt mishandlet med en jernstang. Kvinnens kjæreste ble også bortført og mishandlet om bord i bussen, men slapp unna med livet i behold.

- Kan gå fri ved fylte 18 år
Den yngste og sjette voldtektsmistenkte, som skal ha vært den mest brutale av dem alle, ble ikke tiltalt fordi han er under den kriminelle lavladeren. 17-åringen skal i henhold til indisk straffelov dømmes i en ungdomsdomstol. Han risikerer å bli dømt til maksimumsstraffen som er tre års soning på ungdomsanstalt, skriver The Times of India.

17-åringen blir myndig om fem måneder, ifølge indiske medier. Og allerede da kan han være en fri mann. Det skyldes at han i henhold til indisk lov ikke kan holdes innesperret på en ungdomsanstalt etter fylte 18 år. Han kan heller ikke bli overført til et normalt fengsel, ettersom domfelte mindreårige ikke kan sendes i fengsel, selv om de har blitt myndige under soningen, skriver The Times of India.

Politiet venter på svar fra medisinske prøver som skal kunne fastslå guttens definitive alder.

Krever dødsstraff
Faren til kvinnen, som ikke er identifisert av hensyn til familien, krever nå at alle de involverte blir idømt dødsstraff, inkludert den mindreårige.

- Denne mindreårige bør straffes først. Det var han som lurte datteren min inn i bussen og sto for den mest nådeløse torturen, sier faren til den indiske avisen The Economic Times.

- Med den brutaliteten han har når han er 17 år, så forestill deg hva slags demon han kan bli når han blir eldre? Regjeringen bør senke den kriminelle lavalderen til tolv eller 15 år. Alle de seks anklagde bør aldri få lov til å sette foten sin utenfor fengsel. De må bli hengt. De er en trussel mot enhver kvinne på gaten, sier faren.

Voldtektssaken har skapt enorme reaksjoner i India, hvor voldtekt er et utbredt problem.

Voldtekt registreres hver 18. time i hovedstaden New Delhi, og hvert 20. minutt i hele landet, ifølge offisielle tall. Det som registreres, er trolig bare en del av tilfellene, melder NTB.

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken