Gå til sidens hovedinnhold

Voldtektsoffer tok selv lydopptak

Kvinnen (22) ville ha tilståelser fra de tiltalte på bånd.

(iBergen.no) Natt til 3. januar 2005 spilte en kvinne klespoker med to kamerater. Etterpå hadde mennene sex med henne – mot hennes vilje. Nå er saken oppe for Gulating lagmannsrett, og offerets egne lydopptak kan bli avgjørende, melder Bergensavisen.

Forbannet etter det som hadde skjedd ringte hun nemlig de to mennene og tok opp samtalene på bånd. Hun avtalte også møter med dem hvor hun hadde med seg venninner som vitner og mobilen som lydbåndsopptaker.

- Jeg ville ha det på bånd for å kunne gi det til politiet. Uten opptakene var jeg redd for at det ikke ble noen sak i det hele tatt, sa kvinnen i lagmannsretten i går.

I august fastslo tingretten at den 22 år gamle kvinnen var så beruset at hun ikke var i stand til å motsette seg de seksuelle handlingene. Kvinnen ble også gravid og tok abort. De to 24-årige mennene ble dømt til to års fengsel, der ett var betinget.

I den pågående ankesaken vil det i dag bli lagt fram tre opptak fra telefonsamtaler og et møte. I opptakene innrømmer mennene å ha hatt sex med kvinnen. Men statsadvokaten og forsvarerne er uenige om hvilken betydning opptakene bør få.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album