Gå til sidens hovedinnhold

Voldtok datteren foran barna

Josef Fritzl voldtok Elisabeth mens barna så på.

Østerrikske Josef Fritzl voldtok datteren Elisabeth flere ganger foran øynene på deres felles barn, skriver tyske Der Spiegel.

De første ni årene Elisabeth (42) ble holdt fanget, var det nemlig bare ett kjellerrom som var gjort klart.

Fra 1984 frem til 1993 holdt Josef Fritzl dermed både datteren Elisabeth og barna fanget i ett eneste rom i kjelleren.

I dette rommet skal han ha voldtatt datteren jevnlig foran øynene på de tre eldste barna som er født i 1988, 1990 og 1992.

Først i 1994 bygde Fritzl ut kjelleren med flere rom.

Lokket ned i kjelleren
Elisabeth har ifølge avisen fortalt at hun ble lokket ned i kjelleren av faren, som trengte hjelp til å bære ned en dør. Deretter dopet han henne ned, festet henne med håndjern til en stolpe og lot henne bli sittende der i to døgn.

Men dette var bare begynnelsen på et langt mareritt for den unge jenta. I løpet av de første seks til ni månedene tvang Fritzl datteren til å gå med et hundehalsbånd. På den måten var hun tatt til fange, samtidig som hun kunne gå på toalett på egen hånd, skriver avisen.

Til kona Rosemarie skal Fritzl ha fortalt at Elisabeth hadde rømt hjemmefra og blitt medlem av en sekt. I tillegg dukket det opp spedbarn på trappen til Fritzl-familien med jevne mellomrom – tre barn som datteren angivelig ikke klarte å ta vare på.

Kona visste ingenting
Politiet har gjentatte ganger presisert at Fritzls kone Rosemarie ikke har status som mistenkt. Mange mener allikevel det er tvilsomt at Rosemarie aldri fikk noen mistanke gjennom årenes løp. Politiet skal derfor sjekke forklaringen hennes.

- De ønsker å vite om Rosemarie virkelig trodde at Elisabeth rømte og bodde hos sekten i alle disse årene, og om hun aldri fattet mistanke til denne forklaringen, sa Sky News' korrespondent Greg Milam tidligere denne uken.

- Og de ønsker å vite om Fritzl hadde en medhjelper mens han var på ferie. Og hvis han hadde en medhjelper, var dette i så fall Rosemarie? sa han.

Rettsmedisinske eksperter saumfarer nå fangekjelleren på leting etter DNA-bevis for å kartlegge hvem som har vært i det skjulte fanghullet.

Dobbeltliv
I de 24 årene som gikk etter at Fritzl sperret Elisabeth nede i kjelleren, levde Fritzl et dobbeltliv med en familie oppe i huset og en familie som blir holdt fanget i kjelleren. Fritzl fortsatte i årevis å forgripe seg på datteren, noe som resulterte i syv fødsler.

Ett barn døde like etter fødselen, tre barn fikk flytte opp i førsteetasje, mens tre barn forble i fangenskap i kjelleren.

- Det finnes ingenting som tyder på at han skal ha begått seksuelle overgrep mot noen av de andre barna, sier kriminalsjef Franz Polzer.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai