Gå til sidens hovedinnhold

Vollvik granskes for ulovlig markedsføring av e-sigaretter

- Det er helt molbo

- Dette er jeg helt sikker på at vi kommer til å vinne. Regelverket er laget av folk og folk gjør feil. Det kommer Erna og andre politikere til å skjønne. Det kommer til å bli en endring, sier Idar Vollvik til Bergensavisen.

Fra 1. juli i år ble nemlig tobakkssurrogater omfattet av reklameforbudet i tobakksskadeloven.

Helsedirektoratet har derfor sett nærmere på tidligere Chess-gründer Idar Vollviks salg av e-sigaretter via sin nettbutikk Ludo Store og markedsføringen av dette produktet blant annet på Facebook.

Kan skrive ut tvangsmulkt
Helsedirektoratet skriver i et brev til Vollvik at de vil se årsregnskapet for 2012 og at de har mulighet til å skrive ut tvangsmulkt basert blant annet på økonomiske forhold hos lovovertrederen, skriver Dagbladet.

Vollvik synes det er utrolig at helsemyndighetene motarbeider et produkt som ifølge ham hjelper folk å slutte å røyke.

- Det er helt molbo. Tobakksindustrien sprer propaganda som lettlurte myndigheter lar seg lure av. E-sigarettene er den største giftpilen for tobakksindustrien, fordi det er et produkt som aktivt hjelper folk til å slutte å røyke, sier Vollvik.

- Redder liv
Han mener at e-sigarettene er med på å redde liv.

- Folk kommer rett fra Haukeland til oss fordi de har fått beskjed av legen sin om at de må slutte å røyke for å få operasjon, sier Vollvik.

Les flere saker i Bergensavisen

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken