Idar Vollvik har tidligere signalisert at han skal lansere mobilselskapet sitt Ludo utenfor landets grenser. Nå er det klart at de har inngått en Service Provider-avtale med Tele2 i Sverige.

- Det er en del av planen om at Ludo skal være en internasjonal merkevare, og dette viser handling bak ordene. Vi inngikk forhandlinger med dem for ikke mer enn fire-fem måneder siden, og fant utrolig fort tonen med dem. De er et kjempekonsern som har snudd seg fabelaktig raskt. De har lagt ned mye egeninnsats og arbeid for å få oss som kunde, vi blir deres største kunde i Sverige og vi skal selvfølgelig gjøre alt vårt for å være dem tilliten verdig. Selv er jeg superstolt for at vi har fått til den, sier Idar Vollvik til NA24.

Ved å satse i Sverige tjener Ludo mer penger enn i Norge.

- Det er gode betingelser. Marginene i Sverige er mye bedre enn i Norge på grunn av konkurransen. Vi har bygd en maskin som har livets rett i garantert mer enn 100 land i verden, og med livets rett mener jeg at det er veldig mange land der folk har egen mobiltelefon, men at de er på jakt etter billigere bruk, sier Vollvik.

Erkefienden
Tele2 har tidligere vært Ludos argeste konkurrent. Foruten å ha drevet priskrig kapret Tele2 nettadressen ludo.no. Den gang betegnet Vollvik situasjonen som at svensk storkapital forsøkte å ødelegge for norsk Ludo-suksess.

Les mer her: Rappet Vollviks adresse

Nå er det altså denne svenske storkapitalen han inngår samarbeid med.

- Tele2 er en arg konkurrent, mens i Sverige er vi jo partnere. Det er jo sånn med mange internasjonale konsern, at man jobber med og mot hverandre på kryss av landegrensene. Når det er sagt så var det en kort og hissig kamp mellom oss og Tele2 i Norge. Egentlig så er det sånn at det er Ludo og Tele2 som skal kjempe sammen mot de store og dyre selskapene som Telenor.

- Tar ikke gisler
Selv om det nå er inngått en avtale med svenskene, mener ikke Vollvik at det automatisk vil føre til noen forbrødring her hjemme.

- Vi tar ingen gisler. Det er per i dag ingen formell dialog mellom Tele2 Norge og Ludo Mobil, men hva som skjer i fremtiden vil tiden vise. Kampen står ikke mellom oss, men mellom oss og de som er dobbelt så dyre som oss. Jeg har jobbet med mobil i 21 år og aldri har forskjellene i prisene til tilbyderne vært større enn i dag. Aldri, sier Vollvik.

Ludo har nå opparbeidet seg en betydelig kundemasse. Da han i sin tid solgte Chess for 2,4 milliarder kroner hadde han bygd opp en kundemasse på 400.000.

- Vi har passert 60.000 kunder, så vi går rundt nå. Verdimessig har dette vært et godt år for meg, sier den tidligere milliardæren.