Tidligere turboinvestor Idar Vollvik har gjort det igjen. Syv år etter at han solgte sitt første mobileventyr Chess til Telia og cashet inn rundt 850 millioner kroner, selger han nå sin norske mobilsatsning Ludo.

60 til 80 millioner
Han skal være i ferd med å selge Ludo Mobil til Telenor. Prislapp: 60 til 80 millioner kroner. Vollvik selv vil verken kommentere salget, pris eller eventuelt hvem som er kjøper.

I dag benytter Ludo Mobil Telenors nett i Norge, så synergiene er helt klart der.

- Vi er i forhandlinger med en operatør om en ny samarbeidsavtale, sier Vollvik.

- En ny samarbeidsavtale vil heldigvis ha liten eller ingen betydning for våre kjære kunder, noe som er veldig viktig for meg, opplyser Vollvik.

Etter det NA24 erfarer, har forhandlingene kommet veldig langt.

- Slik markedet er i dag, i stadig endring, må vi være proaktive og finne smarte og nye samarbeidsformer, sier Vollvik.

Inkassokrav
- Er det tøft å drive som mobiloperatør igjen?

- Det har vært svært heftig. Kampanjer som Ludo har måttet ta del i, har ført til sterkt prispress i det norske markedet, sier Vollvik.

- Kilder sier at det har kommet en rekke inkassokrav på Ludo Mobil i det siste. Stemmer det?

- Det er helt riktig, men det er betydelig kapital på vei inn i selskapet, så dette løser vi, sier Vollvik.

- Er dette den tøffeste utfordringen du har stått overfor?

- Nei, ingenting kan måle seg med fjoråret. Det var veldig tøft. Gjelda som jeg hadde opparbeidet meg gjennom mitt lykkelige aksjeeventyr, holdt på å knekke meg, sier en åpenhjertig Vollvik.

Han påpeker at den store gjelden nå er historie etter at hans gode forretningspartnere, brødrene Kristian og Roger Adolfsen, spyttet kapital inn i Ludo Group i fjor.

- Fortsatt litt gjeld
- Jeg har fortsatt litt gjeld, men nå er det på et overkommelig nivå, sier Vollvik.

Han elsker å snakke om sitt hjertebarn Ludo.

- Nå skjer det så mye med Ludo, nye inntekstrømmer i både inn- og utland i sær innen klær og netthandel, sier Vollvik.

Ludo Mobil er i dag også aktive i Sverige, Spania og Thailand. Disse landene ser Vollvik stort potensiale i.

- Det er ikke samme prispresset her, og de er jo mye større enn Norge, sier Vollvik.

De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på tilsammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

I fjor prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Blåste to milliarder
Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt 850 millioner kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.