Gå til sidens hovedinnhold

Vraker «Rainbow»

Ledelsen ved Liseberg har bestemt seg for å vrake ulykkeskarusellen «Rainbow».

Skadene på karusellen etter ulykken der 36 personer styrtet i bakken er for omfattende for at den 25 år gamle karusellen kan repareres, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Tre fortsatt på sykehus
Rainbow hadde 36 passasjerer da den kollapset tirsdag kveld. 18 av dem ble skadet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset opplyser at tre personer fortsatt ligger på sykehus i Sverige etter ulykken. Fem norske barn og ungdommer ble sendt til sykehus, men utskrevet etter kort tid. De fem pådro seg bare lettere skader.

En person skal ha blitt alvorlig skadd i ulykken.

Les også:Her er karusellulykkene

Onsdag var det fremdeles uklart hva som forårsaket ulykken i Liseberg. Den svenske havarikommisjonen vil likevel ikke gå inn og etterforske omstendighetene.

Liseberg holdt åpent som vanlig onsdag, til tross for den alvorlige ulykken. Publikum strømmet til fornøyelsesparken, skriver Sveriges Nyheter.

- Vi har ikke merket noen reduksjon, sier jourhavende parksjef Mats Andersson.

Politiet etterforsker
Selv om havarikommisjonen blir stående på sidelinjen, er politiet nå i gang med en etterforskning. De vil forsøke å kartlegge årsaken og undersøke om Liseberg har begått lovbrudd som kan ha vært en bakgrunn for ulykken.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken