Gå til sidens hovedinnhold

Vraket spillere til over 650 millioner - da fikk Spurs juling

André Villas-Boas sover neppe godt i natt.

TOTTENHAM - WEST HAM 0-3:

Søndag fikk Tottenham en leksjon i effektiv angrepsfotball da West Ham sjokkerte hvittrøyene på White Hart Lane og vant fortjent 3-0.

- Jeg er lamslått. Denne kampen kommer til å bli snakket om i mange år, sa tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV 2-studioet etter kampen.

Spurs-sjef André Villas-Boas var naturlig nok skuffet da han ble intervjuet etter katastrofekampen.

- De scoret på et tidspunkt der vi skapte mange sjanser, på en corner. Da ble vi brått litt engstelige. West Ham spilte bra, sier portugiseren i et TV 2-sendt intervju.

Tottenham skapte mange sjanser uten å score søndag kveld, men det bekymrer ikke Tottenham-manageren.

- Vi er et lag som kommer til mange muligheter, og dessverre for oss lykkes vi ikke i dag. Men vi må gi honnør til motstanderen som tok vare på sjansene, sier han.

Før kampstart stusset mange på laguttaket til Villas-Boas, for portugiseren valgte nemlig å vrake flere av klubbens største stjerner.

Vraket fire av nykommerne
Hele fire av Tottenhams sommerkjøp ble nemlig benket fra start mot West Ham, for Vlad Chiriches, Erik Lamela, Roberto Soldado og Nacer Chadli måtte alle smake treflisen søndag ettermiddag.

Med tanke på den totale overgangssummen Spurs betalte for kvartetten, skal det godt gjøres å matche benken hjemmelaget vartet opp med søndag, hvis du da ikke heter Real Madrid.

Chadli (65 millioner), Lamela (270 millioner), Chiriches (90 millioner) og Soldado (240 millioner) tilsvarer en overgangssum på 665 millioner kroner, men ble altså ikke funnet gode nok for en plass i startelleveren mot West Ham.

Før noen hevder at Villas-Boas sparer dem til kommende kamper: Tottenhams neste kamp spilles ikke før 20. oktober på grunn av landslagspause.

Av de nye, var det altså kun Paulinho og Christian Eriksen spille fra start mot The Hammers. Da gikk det dårlig for londonlaget, som tapte 0-3 og må tilbringe landslagspausen utenfor topp fem i Premier League.

- Jeg er helt i ekstase, skrev den skadede West Ham-spissen Andy Carroll på Twitter da kampen nærmet seg slutten, og han er neppe alene om det.3

Kjedelig før pause
Selve kampen var ikke mye å skryte av før pause. Spurs slet fælt med å skape farligheter foran Jussi Jääskelainen i West Ham-målet, og bortelaget var faktisk nærmest ledelse da Mark Noble avsluttet et kreativt frisparktrekk.

Andre omgang startet langt friskere, med sjanser til begge lag. De første ti minuttene av andre omgang var morsommere enn de første 45.

Etter en drøy time kom også kampens første scoring, og den kom til gjestene. En corner endte hos Winston Reid, som headet rett i lagkamerat Kevin Nolan. Etter flipperspill i Tottenhams 16-meter endte ballen tilbake hos Reid, som enkelt kunne sette inn ledermålet.

Det stoppet heller ikke der. 20 minutter før slutt var det Ricardo Vaz Tê som fikk æren av å øke ledelsen. Angrepsspilleren kom alene med Hugo Lloris i Spurs-buret, men avslutningen gikk rett i franskmannen. Det ble til slutt hell i uhell for Vaz Tê, for ballen spratt rett tilbake i hans egen legg og videre inn i mål.

Dermed sto det 0-2 på White Hart Lane, men verre skulle det bli, sett med Tottenham-øyne.

Katastrofe-omgang for Spurs
Ti minutter før slutt økte Ravel Morrison West Hams ledelse til tre mål.

Hjemmelaget jaktet redusering, men søndag stemte ingenting for hvittrøyene, som dermed fortjent måtte ta til takke med null poeng.

Tottenhams neste kamp i Premier League spilles 20.oktober, når Aston Villa venter på bortebane. West Ham møter Manchester City på hjemmebane samme dag.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken