Gå til sidens hovedinnhold

Vulkanutbrudd like ved Tokyo

Tokyo ble rammet av en skur med aske etter et vulkanutbrudd i nærheten av hovedstaden.

Utbruddet skjedde tidlig mandag lokal tid ved vulkanen Asama, som ligger 90 kilometer nordvest for Tokyo.

Vulkanen sprutet ut en sky med aske og steiner 1,6 kilometer opp i luften, og småstein ble funnet på bakken én kilometer unna vulkanen.

Skur med aske
Dette førte til at deler av Tokyo ble rammet av en skur med aske, melder nyhetsbyrået AP.

De lokale myndighetene i hovedstaden opplevde en telefonstorm fra bekymrede innbyggere som lurte på hva det hvite pulveret var for noe.

Utbruddet var ikke kraftig nok til at det utgjorde noen materielle skader i nærliggende områder, med unntak av at flere biler ble tildekket med aske.

- Ettersom det er februar og ikke innhøstningssesong, så ble det ikke påført noen reel skade på avlingene, sier Shoichi Matsumoto, som er en lokal tjenestemann i en by i nærheten av vulkanen.

Aktiv i tusenvis av år
Senere på dagen ble det meldt om et lite utbrudd ved en annen vulkan sør i Japan. I tillegg ble det sendt ut et vulkanvarsel i et annet område hvor folk ble bedt om å være varsomme.

- Vi tror ikke det vil komme noen store utbrudd, men vi regner ikke med at aktiviteten vil stanse med det første, sier den lokale tjenestemannen Kazuya Kokubo.

Vulkanen Asama har vært aktiv i tusenvis av år og hadde sitt forrige utbrudd i august i fjor. Japan har 108 aktive vulkaner og er derfor et av de landene i verden som har mest seismisk aktivitet.

Kommentarer til denne saken