Kontraktene til Gro og Anja Hammerseng-Edin er blant dem som går ut etter sesongen for håndballokomotivet Larvik. Førstnevnte sier det ikke er gitt at det blir nye år i Larvik Håndballklubb.

Gro Hammerseng-Edin vil etter denne sesongen ha vært i Larvik i fire år. Til sommeren er kontrakten igjen ved veis ende, og det er ifølge 33-åringen ikke sikkert at det blir nye sesonger i Larvik-drakt – til tross for at lysten på å spille håndball fortsatt er til stede.

Vil se på andre tilbud
- Jeg synes fremdeles håndball er veldig gøy, og har lyst til å spille mer. Jeg ser for meg å holde på i hvert fall to år til. Men jeg har ikke fått et konkret kontraktsforslag fra Larvik ennå, derfor er det vanskelig å si noe om en forlengelse, sier Hammerseng-Edin til lokalavisen Østlands-Posten.

Gro ble for øvrig kåret til LHKs beste spiller i fjorårssesongen.

- Larvik har også signalisert at de ønsker meg videre. Men samtidig vil det være interessant å se på tilbud som andre eventuelt kommer med, sier hun.

Kona Anja er altså i samme båt som Gro, med utløpende kontrakt til sommeren. Hun sier imidlertid til ØP at hun ikke ønsker å si noe om dette temaet på nåværende tidspunkt.

Vil ikke forskuttere
Det er trener Ole Gustav Gjekstad som leder kontraktsforhandlingene på klubbens vegne. Også han er litt kryptisk i sine uttalelser om Gro og Anjas fremtid, og sier at LHK ikke har kommet dit i prosessen at han skal forskuttere noe.

- Vi holder på med prosessen nå, både den sportslige og den budsjettmessige biten av den. Fra klubbens side er det for tidlig å si noe, samtidig må vi også kartlegge hva spillerne selv vil. Ingenting er klart, forteller Gjekstad, som dog går med på å si at han har tro på at ekteparets kontrakter vil fornyes.

- For selv om vi ønsker yngre spillere inn de neste to årene, er allikevel det viktigste å beholde dem vi allerede har, påpeker Larvik Håndballklubbs trener.

Lene Rantala, Kari Mette Johansen, Tine Kristiansen, Kristine Breistøl og Kristina Bille er andre spillere som har utløpende kontrakter i Larvik.

Lørdag vant de suverene håndballjentene 30-21 over Stabæk, etter å ha ligget under 11-12 til pause. Dersom Larvik unngår hjemmetap fram til mars, vil klubben feire utrolige 15 år uten hjemmetap i den norske serien.

(ANB)