Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer betong for å fikse Operaen

Statsbygg skal velge mellom granitt eller betong for Operaen.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til Nettavisen.

- I løpet av våren skal vi ta stilling til om vi skal reparere skadene og sette inn nye steiner i granitt eller om vi skal gjøre et sikringstiltak som betyr at den nedre delen av Operaen blir støpt i betong, sier Rygh.

Allerede høsten 2008, like etter åpningen av Operahuset i Oslo, falt den første steinen av Operaen i Bjørvika.

- Vi har ventet for å se hva som skjer. Dette er fliser som er spesielt tilskåret, så det er ikke bare å erstatte dem, sa Rygh til Nettavisen tidligere denne uken, da det ble kjent at rundt 20-25 steiner er ødelagt.

Les også:- Koster 200.000 kroner

Fredag ettermiddag hadde ansatte ved Operaen og Statsbygg ett av sine faste møter knyttet til driften av Operahuset. Der ble de mulige tiltakene for å bote på skadene på byggets kledning diskutert.

- Steinene er utsatt
Rygh sier at de 20-25 steinene som er ødelagt sto utsatt til.

- Det er et luftrom bak steinene, så steinene har blitt knust når noe har slått innpå dem. Skadene er sannsynligvis forårsaket av tømmer og is, samt en hendelse som involverer en båt. Selv om vi reparerer steinene, så kan det som har skjedd skje igjen, sier Rygh.

Vær til bryderi
Det er ikke første gangen været byr på problemer.

I oktober skrev Nettavisen at praktbygget var smusset til med store, brune flekker, store forskjeller i hvitheten, sigarettstumper og snusflekker.

- Hele taket må stenges om de skal rengjøre nå, sa driftsansvarlig på Operahuset, Erik Johannssen, til Nettavisen.

Fikses i 2010
Uansett hva Statsbygg kommer fram til som endelig løsning, så vil reparasjonen eller sikringstiltaket bli utført i løpet av 2010, lover Rygh.

- En reparasjon vil koste anslagsvis 200.000 kroner. Sikringstiltaket må ut på anbud, så den kostnaden er på over en million kroner, sier hun.

Les også:Isen herjer Operaen

Statsbyggs driftsbudsjett for Operaen er ifølge Rygh på 12 millioner kroner i året.

Kommentarer til denne saken