Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer reaksjoner mot Gilde

Mattilsynet vil ha mer informasjon rundt de siste Gilde-skandalene før de vurderer en passende straff.

Gilde måtte fredag inn på teppe for Mattilsynet i forbindelse med distribusjon av 1.400 spekepølser i Østlandsområdet som kan inneholde spor av farlige E.coli-bakterier. Pølsene var omfattet av omsettingsforbudet som ble innført i forbindelse med E.coli-smitten.

- Det er derfor tidlig å si noe om hvilke eventuelle reaksjonsformer som kan være aktuelle, men vi ser svært alvorlig på det som har skjedd, sier Kristina Landsverk, direktør for enhetlig og helhetlig tilsyn i Mattilsynet i en pressemelding fredag.

Ifølge Mattilsynet beklaget Gilde sterkt at det i forbindelse med tilbakekalling av flere produkter 7. april oppstod en misforståelse ved anlegget i Sarpsborg, slik at enkelte varer ikke ble sperret.

Må avgi rapport
Gilde er bedt om å rapportere til Tilsynet hvor mye av spekepølsene som er solgt.

Under møtet redegjorde også Gilde for hvilke tiltak bedriften foreslår for å forhindre at lignende situasjoner oppstår i fremtiden.

Kast salamien!
Mattilsynet ber om at publikum kaster eller leverer tilbake til butikken to typer salami og fårepølse. Produktene er

¿ Fårepølse, skivet, 200 g – LOT-nr. 6095

¿ Salami, skivet 150 g – LOT-nr. 6112

¿ Salami u/hvitløk 150 g – LOT-nr 6083 og 6084

Gilde ber Veritas granske kvalitetsrutiner

Ber Veritas granske saken
Gilde har i dag bedt Det Norske Veritas å gjennomgå selskapets kvalitetsrutiner.

Rapporten vil bli gjort offentlig kjent og stilles til disposisjon for det offentlige granskingsutvalget som skal gjennomgå E.coli-saken. I tillegg kaller konsernsjef Axel Krogvig i Gilde inn samtlige fabrikksjefer og kvalitetsansvarlige til et møte førstkommende onsdag.

- Den siste tidens brudd på våre kvalitetsrutiner er uakseptable. Jeg har derfor kalt inn våre ledere til et hastemøte der jeg vil gi klar beskjed om at vi må skjerpe oss. Vi har i tillegg bedt Veritas å gjennomgå våre kvalitetsrutiner. Gjennomgangen skal avdekke hva som har sviktet i vår kvalitetssikring og hva som må gjøres, sier Krogvig.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken