Gå til sidens hovedinnhold

- Vurderer søksmål etter «barslagsmål»

Øystein Stray Spetalen vurderer å saksøke Dagbladet for «ondskapsfull artikkel».

Tidligere torsdag ble det kjent at Spetalen har innklaget Dagbladet og sjefredaktør Anne Aasheim for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

LES SAKEN: - Krenkende, løgnaktig og ondsinnet

Nå vurderer han også å saksøke både avisen, redaktøren og kildene.

«Gikk amok»
Årsaken er at Dagbladet 2. august i år hadde et oppslag om milliardærinvestoren, der de hevdet han hadde «gått amok» og «slått vilt rundt seg» på kjendisutestedet Odeon.

Nettavisen kunne senere samme dag avsløre at ingen av de involverte kjente seg igjen i artikkelen. En rekke kjendisvitner til det angivelige slagsmålet, sto fram og tilbakeviste samtlige påstander.

- Ondskapsfull artikkel
Spetalen forteller til Nettavisen at han avventer behandlingen i PFU, men at han vil vurdere å gå til rettslig søksmål når kjennelsen fra utvalget foreligger.

- Når PFU fatter sin beslutning knyttet til det journalistiske håndverket, målt opp mot Vær Varsom-plakaten, så vil jeg vurdere eventuelle videre skritt mot Dagbladet, sjefredaktør Anne Aasheim eller andre personer som har medvirket til at denne ondskapsfulle artikkelen kom på trykk, sier Øystein Stray Spetalen til Nettavisen.

- Må stå til rette
- Hvorfor vurderer du søksmål?

- Fordi jeg ønsker at sannheten om episoden og oppslaget skal frem slik at de personene som står bak denne artikkelen, både journalister, sjefredaktøren og andre må stå til rett for den uretten de har gjort mot meg, sier kjendisinvestoren.

Han er sterkt kritisk til avisens og sjefredaktørens opptreden i forbindelse med det påståtte barbråket.

- Jeg informerte sjefredaktør Anne Aasheim grundig om hva som faktisk hadde skjedd på utestedet, men valgte å stå fast på den versjon hun mente var korrekt ved å forholde seg til ikke navngitte, såkalte anonyme, kilder, sier han.

Svært kritisk
Det er sjefredaktørens håndtering av saken som er hovedgrunnen til PFU-klagen, opplyser Spetalen.

I sin klage til PFU, har han vedlagt skriftlige vitneutsagn fra alle som oppholdt seg rundt bordet der det påståtte bråket skal ha skjedd. Et av dem som har gitt sitt vitneutsagn, er hotellkongen Petter Stordalen.

Full støtte fra vitnene
- Samtlige fire skriftlige vitneutsagn er sammenfallende med min fremstilling av hendelsesforløpet, sier Spetalen.

- Nå ser jeg frem til at Dagbladet gir meg et tilsvar på min klage, fastslår han.

Sjefredaktør Anne Aasheim var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken