Gå til sidens hovedinnhold

Vurderte å ta sitt eget liv

Oslos tidligere ordfører, Albert Nordengen, vurdert å ta sitt eget liv under krisen som gjorde at han måtte forlate ordførervervet at han vurderte å begå selvmord.

I erindringsboken "Ikke bare smil" som kommer mandag, beskriver Nordengen hvordan han under sommerferien i 1990 i en hytte i Värmland satt og gruet seg for høstens oppstuss, skriver Aftenposten.

- Jeg tenkte at det ville være en enkel løsning å gjøre slutt på det hele. Jeg husker at jeg kjørte bil og så på de tunge, møtende vogntogene. Bare en sving på rattet, så ville det hele være over, sier Nordengen.

Albert Nordengen gikk i oktober 1990 av etter en krise i Oslo kommune etter avsløring av korrupsjon, utro medarbeidere og inhabilitet. Det såkalte Smith-utvalget kom med skarp kritikk mot en rekke nåværende og tidligere politikere i Oslo kommune for manglende respekt for habilitetsregler.

Rapporten konkluderte med at Nordengens var så nært tilknyttet Andenæs-familien økonomisk at han var inhabil ved behandlingen av kontraktsforhold der Andenæs-gruppen var part. Flere ansatte i kommunale bedrifter ble i etterkant av krisen også dømt for korrupsjon.

- Jeg var helt uforberedt på et slikt kjør fra mediene. Jeg var jo ganske bortskjemt med velvillig og snill behandling, forteller Nordengen, som sier det verste var tankene om hvordan folk kom til å oppfatte saken.

Reklame

Best i test påskeegg 2021