FA ble stiftet 15. januar 1863. Det har vært spilt en rekke klassiske oppgjør mellom de to store fotballnasjonene. Begge er verdensmestere. Brasil hele fem ganger, mens England ikke har lyktes i VM siden de vant på hjemmebane i 1966.

Arsenals Theo Walcott håper på startplass mot VM-vertsnasjonen.

- Ting går ganske bra i Arsenal, og med både Daniel (Sturridge) og Jermain (Defoe) ute, åpner det seg muligheter. Det er opp til manageren å bestemme. Jeg trente på topp med Wayne Rooney mandag, men en vet aldri, sier 23-åringen.

Ashley Cole spiller ventelig sin A-landskamp nummer 100. Dermed blir han den sjuende spilleren til å nå tresifret antall kamper for England. Tidligere har bare Peter Shilton, David Beckham, Bobby Moore, Bobby Charlton, Billy Wright og Steven Gerrard klart det.

Cole har ikke alltid vært like populær blant fansen. Han blir omtalt som grådig og har også et privatliv som har skapt store overskrifter.

- Ashley er svært viktig. Han er proppfull av erfaring og har vunnet mye. En rekke spillere ser opp til ham. Han er sterk. Han takler alt. Det handler bare om kampen. Ingenting forstyrrer ham, sier Walcott.

- Jeg bedømmer ham ut fra hva han gjør på fotballbanen. Er han den rette til å hjelpe England til å vinne kamper? Det er hva jeg bryr meg om. De siste ni månedene har han vært veldig profesjonell og foretrukket å snakke med beina ute på banen, sier landslagssjef Roy Hodgson.

Kampen mellom England og Brasil spilles på Wembley onsdag klokken 20.30.