Gå til sidens hovedinnhold

Wednesday på en onsdag

Nedrykkstruede Sheffield Wednesday har ett poeng på sine fem siste seriekamper, men likefullt spiller vi Wednesday i dag.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 2: Beste manageren i Premier League

Tippetips: Vi jakter tolvern direkte

V4/V5 Solvalla: Nye triumfer for Patrik

V65 Bjerke: Austevoll sitter på godsakene

Langoddsprogrammet på 1. nyttårsdag er rett og slett strålende. Med fulle serierunder i alle de fire øverste ligaene i England og ikke minst vintersportdueller fra både Tour Ski og hoppuka er det nok å lese seg opp på. Vi skulle så gjerne lansert noen dueller fra vintersporten, men har valgt å konsentrere oss om den engelske fotballen idag, der det er nok av godbiter.

Dagens langskudd:
Stoke - Everton

To utvisninger i sluttminuttene av den første omgangen i bortemøtet mot Newcastle 2. juledag spolerte julen for Stoke. På det tidspunktet ledet Stoke 1-0 og hadde flott kontroll på matchen. Men ni mann i over en omgang på bortebane ble selvsagt for tøft og det endte med 1-5 i protokollen og en dårlig opplevelse for laget og dermed ble det 0-3 borte mot Tottenham lørdag. Nå er det tilbake på hjemmebane for Stoke der laget står med sterke 4-4-1. Marc Wilson og Glenn Whelan sonet begge karantene mot Tottenham, men er tilbake igjen i dag. Spissen Marko Arnautovi mistet også den kampen, men også han kan være tilbake i dag. Andy Wilkiinson (f) og keeper Asmir Begovic er begge fortsatt skadet.

Everton har overrasket de fleste denne sesongen, og reiste seg mesterlig etter det forsmedelige 0-1 tapet hjemme for Sunderland 2. juledag. Med tre poeng og 2-1 hjemme over Southampton nå sist lørdag, passerte laget Liverpool på tabellen og inntok 4. plassen fem poeng bak serieleder Arsenal. 4-4-1 er identiske bortetall med Stokes hjemmetall. Leighton Baines var tilbake for Everton mot Southampton lørdag, og keeper Tim Howard er tilbake i dag etter sin ene kamps karantene mot Southampton. Phil Jagielka, Darren Gibson, Gerard Deulofeu og Arouna Kone er alle uaktuelle.

Denne er ikke enkel, og kanskje aner vi svakhetstegn på Everton nå. Oddsen på Everton-seier er helt uinteressant og 3,30 på at Stoke tar tre poeng er såpass fristende at kan spilles som et langskudd i dag.

Dagens spill
Sheffield Wednesday - Blackpool

Det hjalp åpenbart ikke Wednesday å ta tre sterke hjemmepoeng mot serieleder Leicester 3. desember. Etter den triumfen røk laget på fire strake tap før det ble ett poeng og 0-0 borte mot Blackburn andre juledag og et sterkt bortepoeng mot formsterke Charlton nå på lørdag. Som i de foregående sesongene er Wednesday involvert i bunnstriden og med skarve 19 poeng er det to poeng opp til Doncaster på sikker plass. Glenn Loovens og Connor Wickham har begge forlenget sine låneopphold. Fungerende manager Stuart Gray har ingen nye skader eller karantener for sitt mannskap.

Etter en glitrende sesongstart med 5-1-0 på de seks første seriekampene, har det ikke uventet buttet imot for Blackpool, som står med 1-1-5 på sine sju siste seriekamper og neppe er et lag å regne med i playoffdiskusjonen utover vinteren. 5-4-2 på hjemmebane er tilsynelatende sterke tall, men 1-2-2 på de fem siste på eget gress forteller at den hjemmestatistikken nok er litt misvisende. Chris Basham (m) og Kirk Broadfoat (f) soner begge karantene for Blackpool i dag. Ricardo Fuller og Isaiah Osbourne var begge ute lørdag, i dag må i tillegg Jack Robinson som skadet seg i lørdagens kamp unnværes.

I det lange løp blir man svært sjelden rik av å satse sine penger på bunnlag, men også bunnlag vinner som kjent fotballkamper og veldig mye peker mot hjemmeseier her. Wednesday kommer fra to sterke bortekamper og møter et bortelag ute av form og med betydelige mannskapsproblemer.

2,35 på hjemmeseier ligner en godbit og er uten tvil vårt hovedspill denne nyttårsdagen. Kampen kan spilles som singel og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 1 onsdag (spillestopp kl 16.55):
Kamp 108 Sheffield Wednesday - Blackpool 2,35 3,05 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Kommentarer til denne saken