Gå til sidens hovedinnhold

Wenger: - Det var et fantastisk comeback

Ligalederens manager fullroser Everton.

ARSENAL - EVERTON 1-1:

Everton er ikke noen lett motstander for noen Premier League-klubber. Det har mange klubber fått erfare denne sesongen, og det fikk også Arsenal kjenne på søndag kveld.

Hjemme på Emirates Stadium hadde ikke ligalederen avgitt poeng siden Aston Villa vant 3-1 i serieåpningen.

Men Everton stjal med seg et gjevt poeng, bare få dager etter å ha slått Manchester United på Old Trafford.

- De kom tilbake på en fantastisk måte, og det var et fantastisk mål. Jeg mener 1-1 var et logisk resultat, sa Arsenal-manager Arsene Wenger til TV 2.

- Vi er fem poeng foran nå, vi ville ha sju poengs luke, men vi tar det som det er, tilføyde franskmannen, som var greit fornøyd med resultatet.

Sein utløsning
Arsenal styrte en del på eget gress, men Everton hadde også mye ballbesittelse, forsvarte seg godt og skapte etter hvert mange målsjanser.

En rekke muligheter ble svidd av i begge ender av banen. Arsenal skjøt hakket flere baller mot mål, men flere ganger med ammunisjon som ikke traff blink.

De aller fleste hjemmetilhengerne trodde nok at Mesut Özil ga vertene den avgjørende scoringen ti minutter før full tid.

Målet, som kom etter et utsøkt angrep, sørget for å øke Arsenals forsprang på toppen av tabellen til sju poeng. Midlertidig.

Katalansk joker
For Everton-manager Roberto Martinez hadde ikke spilt ut sitt siste kort. Omtrent samtidig som Özil fant nettmaskene, entret Barcelona-eide Gerard Deulofeu banen.

Leiesoldaten hadde absolutt ikke tenkt til å gå ubemerket av gressteppet.

Fire minutter etter ledermålet mottok Deulofeu ballen etter et innlegg fra venstre. 19-åringen banket inn 1-1 høyt i målet bak Wojciech Szczesny.

- Han er unik. Inne i boksen kontrollerer han ballen bra. Han er en modig og talentfull fyr som vi er stolte av å ha i Everton, sa manager Martinez om sin unge målscorer.

Dramatikken var på ingen måte over etter utligningen. Tre minutter på overtid traff Olivier Giroud tverrliggeren neste helt oppe ved vinkelen.

Noe vinnermål ble det dog ikke i en forrykende kamp mellom to meget gode lag i London.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken