Gå til sidens hovedinnhold

Wenger: - En hekseprosess

Arsène Wenger misliker trenden i Premier League.

Mandag fikk Billy Davies sparken som manager i Derby. Det var den femte manageren som fikk sparken, etter at Jose Mourinho (Chelsea), Sammy Lee (Bolton), Martin Jol (Tottenham) og Chris Hutchings (Wigan) alle led samme skjebne tidligere i sesongen. I tillegg forlot Steve Bruce jobben som manager i Birmingham til fordel for Wigan.

Samtidig lever både Rafael Benitez, Sam Allardyce og Gareth Southgate farlig.

Arsène Wenger, som er den manageren i England som har sittet lengst – med unntak av Sir Alex Ferguson – sammenligner det hele med en hekseprosess. Han mener den økte ustabiliteten skyldes de mange nye klubbeierne og deres manglende tålmodighet.

- Det ser ut som du blir fortere brent på bålet nå enn tidligere. Forholdet jeg har til styret mitt, er unikt, fordi de forstår at det ikke er mulig å oppnå suksess uten tålmodighet, og du trenger selvfølgelig litt tid. Jeg er ikke sikker på at alle som kommer inn og kjøper klubber, forstår det, sier Wenger til The Times.

Franskmannen har sympati for Billy Davies, foreløpig sistemann til å havne på bålet. Davies rykket opp med Derby i fjor.

- Hvis de ikke hadde kommet opp i Premier League, ville han fortsatt ha vært manager, og det er ikke riktig. Det jeg synes er rart, er at Billy Davies i fjor førte klubben til en posisjon de ikke drømte om, og etter tre måneder må han betale prisen for det, sier Wenger.