Både Manchester City og Arsenal har fått en god start på Premier Legaue-sesongen.

Manuel Pellegrinis menn har kanskje slitt på fremmed gress så langt, men hjemme på Etihad har de himmelblå vært feilfrie. 29-2 er den smått elleville målforskjellen etter sju hjemmekamper, og noe som veier opp mot det faktum at City bare er ligaens 10. beste bortelag.

City har presset
Arsenal er på sin side best i klassen på bortebane, noe som altså borger for et heidundrende oppgjør når de to gigantene møtes til toppkamp i Manchester lørdag formiddag.

Skulle Manchester City kopiere byrival United, og vinne mot «The Gunners», vil de ligge bare tre poeng bak serielederen, uten at Arsenal-manager Arsène Wenger lar seg stresse av den grunn.

NA Live: Følg Manchester City - Arsenal her fra klokken 13.45

- Jeg har sett noen si at vi burde frykte denne kampen og at det hviler et stort press på oss. Jeg forstår ikke hvorfor de sier det. Faktum er at vi leder serien med fem poeng, og det gjør at vi kan gå inn til denne kampen med en veldig positiv innstilling, sier Wenger ifølge Mirror.

- La oss ikke glemme at City er i en posisjon der de med tap er ni poeng bak oss. De har mye mer negativt press på seg enn oss, fortsetter franskmannen.

City-manager Manuel Pellegrini ser derimot på kampen som en «mulighet».

- Vi møter det beste laget i Premier League her og har muligheten til å knappe innpå tre poeng på en av de største gullrivalene, sier han til klubbens egen hjemmeside.

Ingen unnskyldninger
Mange har ment at lørdagens storoppgjør burde ha blitt lagt til søndag på grunn av Arsenals Champions League-kamp mot Napoli på onsdag, mens City fikk en ekstra hviledag siden de spilte på tirsdag.

Wenger nekter imidlertid å bruke kampoppsettet som noen unnskyldning.

- Hvis det hadde vært opp til meg, hadde det ikke blitt på denne måten. Men jeg klager ikke og vil ikke bruke det som en unnskyldning, forteller han.

Pellegrini tror ikke den ekstra hviledagen vil ha noe å si for utfallet på Etihad lørdag.

- De spilte en dag etter oss, men jeg tror ikke det blir noen fordel for vår del. Det som blir avgjørende er hvordan de to lagene spiller, avslutter Pellegrini.