Helga er høytid for engelske tabloidavisers Premier League-stoff. Intet mindre så når man har storkamper som Liverpool-Arsenal på tapeten (avspark 17.00 norsk tid, følg den her i vårt livesystem), og begge lag får godt med spalteplass før kveldens oppgjør på Anfield.

I Liverpool er særdeles opptatt av penger for tiden. Det har man i det hele tatt vært siden klubben ble kjøpt opp av to amerikanere med slunken lommebok, og skal man tro the People er det ikke mer penger på vei inn.

Kongelig nei til Pool
Den saudiarabiske prinsen Faisal bin Fahd har lenge vært mannen scouserne har håpet og trodd skulle overta minst femti prosent av aksjene i Merseysides fotballstolthet, men nå skal prinsen ha gitt sine nærmeste allierte beskjed om at planene bare kan skrinlegges. Rundt tre milliarder for George Gilletts aksjepost (50 prosent) er ikke bra nok for prinsen, som ønsker å unngå krangel i styrerommet, og kun vil ha full kontroll over klubben.

Det er et hardt slag for de amerikanske eierne, som er på desperat jakt etter frisk kapital i den engelske storklubben. Skulle Merseyside-laget ikke klare å kvalifisere seg til neste års Champions League – for tiden er Liverpool fire poeng bak Arsenal på fjerdeplass, i tillegg til at de har en kamp mer spilt – åpner det for at klubben må selge noen av sine største profiler.

Ny Chelsea-interesse
Steven Gerrard er den største av dem alle, og to ganger tidligere har Liverpool-kapteinen vært nære ved å skrive under for London-laget. I en såkalt «eksklusiv» i the Mirror skal de blåkledte fornyet sin interesse for Gerrard, som siterer kilder nær manager Carlo Ancelotti.

At prisen «kun» skal være på 30 millioner pund (snaut 300 millioner) gjør vel ikke historien til den mest troverdige, og selv om klubben har anket overgangsstoppen pålagt av Fifa, så er det vel ingen grunn til at Liverpool-supporterne skal miste nattesøvnen med det første.

Arsenal saksøker landslag
Nattesøvnen mistet derimot Arsène Wenger da Robin van Persie kom skadet hjem fra Nederland treningskamp mot Italia i november. Nå har han bestemt seg for hva han skal gjøre:

Gå til sak.

- Vi jobber med dette sammen med våre advokater, og vi kommer definitivt til å gjøre det.

- Jeg forventer kompensasjon for den skaden dette kan påføre oss i tittelkampen, sier Arsenal-sjefen til BBC.

van Persie ble skadet i et sammenstøt med Italias Giorgio Chiellini, og er sannsynligvis ikke tilbake på banen før i april. Det er spesielt måten det hollandske fotballforbundet taklet skaden på som har opprørt Arsenal.

To lag ute av form
Akkurat i dag er det likevel ikke det som opptar de røde i henholdsvis Liverpool og London mest. – Det er nå vår sesong starter, sier manager Rafa Benitez, vel vitende om at en tredel av sesongen er spilt, og Liverpool er fullstendig på sidelinja i kampen om ligatittelen, 13 poeng bak Chelsea som de er. Det beste Merseyside-laget kan håpe på er å kare seg til Champions League ved å kapre en fjerdeplass, og da er Arsenal nettopp laget å slå. Wengers mannskap ligger fire poeng foran på den nevnte fjerdeplassen.

Mange mener Liverpool er i dårlig form (to seire siste fem kamper), men samtidig skal man være klar over at Arsenal har tapt fire av sine fem siste kamper. Bare mot Stoke forrige helg har det blitt seier, kanskje er det nettopp denne kampen som kan få Rafa Benitez’ skip på rett kjøl igjen.

Følge kampen fra klokken 1700 her i vårt livesystem.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her