Gå til sidens hovedinnhold

Wenger takket nei til Bale: - Vi hadde Gael Clichy

- Det var en stor feil.

Arsenal-manager Arséne Wenger har for første gang innrømmet at klubben gjorde en stor feil da de ikke signerte Gareth Bale i 2006, den gangen Bale spilte for Southampton.

- Vi hentet ham ikke, fordi vi allerede hadde Ashley Cole og Gael Clichy. Vi trengte ikke en ny venstreback. Jeg må innrømme at det var en stor feil, sier Wenger ifølge The Independent, som igjen siterer et intervju fra The Sun.

- Han kan jo også spille på midtbanen. Han slet i starten hos Tottenham, men gjorde det eksepsjonelt bra etter at de flyttet ham opp på midtbanen, fortsetter Wenger.

The Independent skriver at Wenger og Arsenal på den tiden speidet på Theo Walcott, og var derfor klar over lagkamerat Bales ferdigheter.

Wenger valgte imidlertid å avstå fra å hente Bale til klubben, med begrunnelsen at Arsenal hadde god nok dekning på venstrebacken.

Med fasit i hånd, er det lett å forstå at Wenger gjorde en gedigen feilbedømmelse. Bale har nemlig vokst frem til å bli en av verdens beste spillere.

Han ble denne sesongen kåret til «årets spiller» og «årets unge spiller» av spillerforeningen i Premier League, og Bale vant også spillerforeningens «årets spiller»-pris i 2010/11-sesongen. Bale har i tillegg vært på «årets lag» de siste tre årene.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Arsenal kunne hatt bruk for 23-åringens ferdigheter.

Ashley Cole og Gael Clichy? De spiller for henholdsvis Chelsea og Manchester City.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken