Gå til sidens hovedinnhold

Wenger tror Solskjær lykkes

Ole Gunnar Solskjær ser ut til å bli ny manager i Cardiff. Arsenal-sjef Arsène Wenger har tro på nordmannen.

Solskjær fulgte Cardiff fra tribuneplass da den walisiske klubben tapte 0-2 borte mot Arsenal onsdag. Cardiff holdt lenge nullen, men scoringer av Nicklas Bendtner og Theo Walcott i sluttminuttene avgjorde for Arsenal.

Wenger mener Solskjær har det som skal til for å lykkes.

– Han har allerede erfaring som manager i Norge, så han har lært seg jobben. Han var en intelligent spiller og også en intelligent gutt, og det vil hjelpe ham til å bli suksessfull. Han vil gjøre det bra, sa Arsenal-manageren etter kampen, ifølge The Guardian.

Sliter
Malky Mackay måtte gå som Cardiff-manager i romjulen. David Kerslake har hatt det midlertidige ansvaret etter Mackays avgang. Klubben ligger på 17.-plass i Premier League og er bare ett poeng over nedrykksstreken. På de fire siste kampene er det blitt kun ett poeng.

Det er ventet at Solskjær blir presentert som ny Cardiff-manager før helgens FA-cupkamp mot Newcastle. The Guardian skriver at klubbeier Vincent Tan vil gi ham 25 millioner pund (250 millioner kroner) å handle for i overgangsvinduet i januar.

Populær
Solskjær har en høy stjerne i engelsk fotball etter mange år som spiller i Manchester United. I løpet av United-karrieren ble det blant annet seks Premier League-titler, og han scoret det avgjørende målet i mesterligafinalen mot Bayern München i 1999.

Han trente også Uniteds reservelag før han kom til Molde foran 2011-sesongen. Solskjær har ledet MFK til to serie- og ett cupgull i løpet av tre sesonger. Han har kontrakt med Molde til sommeren.

Cardiff-spiller Aron Gunnarsson er positiv til å få Solskjær som sjef.

– Han har spilt for et av de største lagene i England, mange vet hvem han er, og jeg har hørt at han har gjort en god jobb i Molde, sier Gunnarsson.

– Hvis han får jobben, kan han forhåpentlig ta oss videre og vi kan utvikle oss som lag. Det trenger vi i øyeblikket, legger islendingen til. (©NTB)

Kommentarer til denne saken