Etter å ha forsøkt å drepe den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard, gikk dansk-somalieren til angrep på en politiassistent, som svarte med å skyte mot mannen. Han ble truffet i den ene armen og benet.

Mannen skal ha kastet en øks mot politiassistenten, for så å forsøke å stikke han med en kniv. Det melder den danske avisen Ekstra Bladet

LES MER:Forsøkte å drepe karikaturtegner

2 uker i isolasjon
28-åringen skal ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) ha tilknytninger til terrororganisasjonen al-Shabaab i Somalia og Al-Qaida. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uke, hvor av to av dem er i isolasjon.

Barnebarnet i huset
Westergaard er mannen bak de mest omstridte av Muhammed-karikaturene som i 2005 og 2006 førte til omfattende protester i mange muslimske land.

Angrepet skjedde i hans hjem i Viby J, nær Århus, da en mann brøt seg inn i hjemmet hans og forsøke å drepe Westergaard med en kniv og en øks.

Westergaards kone og barnebarn på fem år var til stede i huset under angrepet.

Politiaksjoner i Aalborg
Dansk politi har satte i gang politiaksjoner i et boligområde i Aalborg i forbindelse med angrepet på karikaturtegneren, melder Jyllands-posten.

Få timer etter angrepet skal teknikere og etterforskere fra politiet, i tillegg til bombeeksperter fra forsvaret ha ransaket gjerningsmannens leilighet i Aalborg. De skal ha brukt 12 timer på ransakingen.

Et stort område skal ha blitt sperret av, melder Ekstra Bladet.