Klubben har tapt seks kamper på rad nå, og klubbledelsen ser ikke noe annet valg enn å kaste ut mannen med det øverste sportslige ansvaret.

Assisterende manager Frank Barlow tar over på midlertidig basis. Han skal i hvert fall lede laget i førstkommende helgs kamp mot Tottenham.

Hutchings tok over jobben i sommer etter at Paul Jewell forlot klubben. Sist gang Wigan vant, var mot Sunderland 18. august. Wigan ligger på nedrykksplass etter helgens 0-2-tap hjemme for Chelsea.

Styreformann Dave Whelan sier i en pressemelding:

«Dette har vært en veldig vanskelig beslutning å ta for meg og styret, men vi følte at vi måtte gjøre noe for å sikre klubbens interesser og fremtiden vår. Etter å ha vært så nær laget og etter å ha vært en viktig del i klubbens suksess, følte jeg det var riktig å gi Chris sjansen til å ta over sist sommer. Chris har jobbet veldig hardt siden han ble manager, og jeg har ingenting å utsette på innsatsen hans. Men det er viktig for utviklingen av Wigan Athletic at vi holder oss i Premier League denne sesongen, og vi følte - på bakgrunn av resultatene den siste tiden - at vi måtte gjøre noe».

Nå begynner jakten på ny manager.