Gå til sidens hovedinnhold

Wilshere utvist etter grusom takling

Supertalentet fikk jubilanten Arsène Wenger til å grøsse.

ARSENAL - BIRMINGHAM 2-1:

Lørdag ledet Arsène Wenger sitt kjære Arsenal i kamp nummer 800. Den franske manageren som tok over londonklubben tilbake i 1996 fikk også noe å juble over i sin jubileumskamp.

For selv om det ikke startet helt oppskriftsmessig for det fintspillende laget fra Nord-London, så skulle det likevel bli tre poeng i en hendelsesrik hjemmekamp mot tøffe Birmingham.

Full pott betyr at «The Gunners» er oppe på en foreløpig andreplass i Premier League, og siden Manchester United avga poeng mot WBA, er de to lagene like langt etter åtte runder.

Billig straffespark
Arsenal styrte det meste de første 45 minuttene ute på The Emirates, og gjestene fikk bare låne ballen ved noen få anledninger. Vertene skapte også flere gode sjanser, og det var dermed et slag midt i trynet da Birmingham tok ledelsen etter 33 minutters spill. Et innlegg fant naturlig nok hodet til 202 cm høye Nikola Zigic, og den svære spissen headet gjestene i føringen.

Bortelaget skapte også en stor sjanse like etter - også ved Zigic - men denne gangen klarte ikke serberen å treffe blink.

I stedet skulle Arsenal få en svært viktig, men kanskje noe heldig utligning rett før pause. Marouane Chamakh gikk i bakken inne i feltet, uten an noen egentlig kunne forklare hvorfor, og fra krittmerket var Samir Nasri sikker. Det sto 1-1 til pause.

Unggutt sendt i dusjen
Og etter en pust i bakken skulle den samme Chamakh på ny bli sentral, men denne gangen på en litt mer verdig måte. Jack Wilshere fant sin marokkanske lagkamerat med en flott pasning. Spissen vartet opp med en piruett i duell med Scott Dann og Stephen Carr, før han trillet ballen forbi keeper Ben Foster.

Flere mål ble det aldri i London, men Jack Wilshere rakk likevel å sørge for at seieren fikk en bitter ettersmak. 19-åringen, som hadde hatt en strålende kamp, mistet helt hodet, og hoppet inn i en duell mot Zigic med strake bein. Taklingen var av det stygge slaget, og dommeren så seg nødt til å sende midtbanemannen rett i dusjen. Siden det hele skjedde på overtid fikk det ingen konsekvenser for resultatet.

Arsène Wenger har tidligere vært rasende når hans egne menn har blitt utsatt for slike handlinger - som for eksempel Eduardo Silva og Aaron Ramsey - men denne gangen må nok den franske manager ta en aldri så liten alvorsprat med en av sine egne. Zigic fikk behandling etter taklingen, men så ut til å slippe med skrekken.HTML EMBED

Kommentarer til denne saken