Gå til sidens hovedinnhold

Wolves jakter opprykk

Etter to nedrykk på rappen ser det endelig ut til å gå mot lysere tider for Ståle Solbakkens gamle klubb. Sjekk tippetipset.

Sportspills meny lørdag:
V75 Forus: Hitchcock regisserer millionjakten

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra engelsk League One & Two.

Bonuspotten er oppe i 800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Leyton Orient – Preston North End
League One. Leyton Orient har opprykksambisjoner og ligger godt an så langt. Vunnet fire av de fem siste seriekampene og topper tabellen med 12-2-1 totalt. Ble derimot en tidlig exit i tirsdagens Football League Trophy oppgjør, hvor de tapte 2-3 mot Stevenage tross spill med én mann mer i over 60 minutter. Men det er diskutabelt hvor mye laget la i kampen; midtbanespilleren Romain Vincelot pådro seg gult kort i kampen før så han kunne sone i cupoppgjøret. Men det falt i dårlig smak hos FA, som suspenderte midtbanespilleren ytterligere én kamp. Greide seg derimot bedre i FA-cupen, hvor de slo ut Conference-laget Southport tre dager tidligere. Står med sterke 6-1-0 hjemme, hvor kun Walsall (9.) har kommet seg unna med poeng. Kaptein Nathan Clarke og forsvarskollega Mathieu Baudry er usikre, mens nevnte Vincelot soner karantene.

Preston North End med formutvikling på 2-2-1 og ligger på fjerdeplass, men er allerede elleve poeng bak vertene. Spilte uavgjort mot bunnlaget Tranmere Rovers i forrige rundes hjemmekamp, og har 7-6-2 totalt. Levert gode tall på bortebane med 4-2-1, men har også for det meste møtt på overkommelig motstand. Kun tapt mot Peterborough (3.) hittil. Spissen Stuart Beavon soner karantene, mens Will Hayhurst (m) er på landslagsoppdrag.

Leyton ser svært sterke ut på hjemmebane, og selv om gjestene kan skilte med gode bortetall tror vi de kommer til kort på dagens bane. H

2. Notts County – Wolverhampton
League One. Notts County har kun vunnet én de fem siste og ligger helt sist på tabellen med 3-1-11 totalt. Til gode å vinne på bortebane, mens tallene på Meadow Lane viser 3-0-4. To av seierne er tatt mot bunnkolleagene Tranmere og Crewe, og laget har til gode å slå noen fra øvre halvdel. Dagens oppgjør blir hjemmedebuten til lagets nye manager Shaun Derry.

Kaptein Dean Leacock og spissen Danny Haynes soner karantene. Mustapha Dumbuya er skadet, mens Jack Grealish, Greg Tempest og Andre Boucaud er opptatt med landslagsspill.

Fallet har vært høyt for Wolverhampton, som spilte i Premier League senest i 2012. Men det ser endelig ut til å gå mot lysere tider igjen på Molineux, med 3-2-0 på de fem siste ligger ulvene på 2.plass med 36 poeng. Er bare to poeng bak Leyton på topp og en retur til Championship synes realistisk. Har til gode å tape på bortebane med 5-2-0.

Må unnvære seks spillere som er på landslagsoppdrag, deriblant kapteinen Sam Ricketts og spissen Kevin Doyle.

Mange forfall hos begge lag, men Wolves stiller uansett sterkest. B

3. Brentford – Crewe Alexandria
League One. Brentford har vunnet fire strake og befinner seg på 5.plassen med 8-3-4 totalt. Har altså klatret kraftig på tabellen etter variabel start, og ser nå ut til å kunne kjempe om playoff-plass i år som i fjor. Spilte opprykksfinale i vår, men kom til kort mot Yeovil Town. Står med 4-1-2 hjemme, hvor bestenotering er 1-0-seieren over Walsall (9.). Tapene kom mot Leyton (1.) og Rotherham (10.) Spissen Will Grigg er på landslagsoppdrag, mens midtbaneduoen Jonathan Douglas og Adam Forshaw er usikre.

Crewe har kun tatt ett poeng på de tre siste og er godt plantet i nedrykksstriden med 13 poeng. Ligger tredje sist med 3-4-8 totalt. Må spille omkamp mot League Two-laget Wycombe i Football League Trophy etter forrige helgs oppgjør endte 1-1. Står med svake 1-1-5 på bortebane, men seieren kom til alt overmål mot topplaget Preston North End (4.).

Formkurvene peker i vidt forskjellige retning og vi gir tipset til vertene. H

4. Colchester United – Swindon Town
League One. Uavgjortspesialisten Colchester befinner seg på 14.plassen med 3-8-4 totalt. Berget plassen i siste serierunde forrige sesong, og kan fort havne i nedrykksstriden i år også, kun fire poeng ned til streken. Slo topplaget Peterborough (3.) i forrige hjemmekamp, men har kun vunnet én av de tretten siste i serien. Står med 2-3-2 hjemme. Ryan Mason (m) er skadet, mens brødrene Nathan og Louis Thompson, samt målvakten Wes Foderingham betegnes som usikre.

Swindon Town er nummer syv på tabellen med 7-2-6 og vaker i playoff-sonen. Kun målforskjell skiller til sjetteplassen som gir kvalik. Slo Port Vale 5-2 sist og har formutvikling på 3-0-2. Viser betydelig bortekomplekser med 1-1-5 og har kun slått Rotherham (10.) hjemmefra hittil. Nile Ranger har ikke dukket opp igjen etter å ha innvilget seg selv noen ekstra fridager, og nå er spissen satt på sidelinjen til hans kommende voldtektssak er ferdig i januar.

Tross deres svake borteform så holder vi Swindon som favoritter på dagens bane. UB

5. Oldham Athletic – Milton Keynes Dons

Kampen blir trukket. I skrivende stund er fordelingen 43 – 28 – 29. Vi krysser av for HB og håper vi har hellet med oss.

6. Stevenage – Rotherham United
League One. Stevenage startet sesongen horribelt med kun fem poeng fra ti kamper. Har vist bedring siden med formutvikling 3-0-2 og har kommet seg opp på sikker plass med 4-2-9 totalt. Tok seg videre i både FA-cupen og Football League Trophy etter Portsmouth og Leyton ble slått på hjemmebane. Greide derimot ikke å hamle opp med Wolverhampton i forrige seriekamp, som endte med 0-2-tap borte. Står med 2-1-4 hjemme, hvor seierne er tatt i de to siste kampene mot Brentford og Crawley Town. Kaptein Jon Ashton (f) er skadet, mens Roarie Deacon soner karantene.

Nyopprykkede Rotherham United fikk en god start på årets sesong, men etter 2-2-kampen mot Colchester er laget uten seier på de fem siste i serien (0-2-3). Har likevel kontakt med playoff-sonen og er nummer ti med 5-6-4 totalt. Tapte forrige bortekamp 0-1 mot serieleder Leyton og har anstendige 3-2-2 borte. Islendingen Kari Arnason er opptatt med landslaget, skal ellers ikke være noen forfall i troppen.

Stevenage har vist mest i det siste, men vertene har variert voldsomt i prestasjonene denne sesongen. Bør garderes fullt ut. HUB

7. Port Vale – Shrewsbury Town
League One. Nykommeren Port Vale tapte 2-5 borte mot Swindon sist og ligger midt på tabellen med 6-2-7 totalt. Gikk derimot betydelig bedre i forrige på hjemmebane, hvor Gillingham (18.) ble slått 2-1. Står nå med 3-2-2 på Vale Park. Kaptein Doug Loft betegnes som 50/50, ellers er det ikke rapport om nye forfall.

Shrewsbury ligger tre plasser bak vertene med fire poeng mindre. Kun vunnet tre kamper i år med 3-7-5 totalt, men har altså spilt nok uavgjort til å holde seg unna nedrykksstreken. Tok en etterlengtet trepoenger mot bunnlaget Sheffield United i forrige hjemmekamp, men på bortebane har de tapt tre strake og er fremdeles uten seier med 0-4-3.

Port Vale er favoritter, men gjestene skal være kapable til å få med seg poeng. HU

8. Carlisle United—Crawley Town
League One. Carlisle United holdt topplaget Wolverhampton til 2-2 hjemme sist og ligger på 16.plass med 4-4-7 totalt. Kun vunnet én av de fem siste, borte mot Milton Keynes Dons. Greide bare 0-0 mot Boreham Wood i FA-cupen og er ute av FLT etter tapet mot League Two-laget Fleetwood Town onsdag. Står med 2-1-4 hjemme, hvor seierne kom mot tabelljumboene Notts County og Sheffield United. Man U-målvakten Ben Amos er hentet inn på lån etter førstekeeperen Mark Gillespie pådro seg en kneskade og er ute i minst seks uker. Pascal Chimbonda betegnes som usikker.

Crawley Town tapte 0-2 borte mot Bristol City (20.) sist og er nå uten poeng på de fire siste. Har tre poeng mer enn vertene og ligger på 13.plass med 5-4-6 totalt. Kun vunnet én kamp hjemmefra, mot Peterborough (3.), og står med 1-3-3 borte.

Ser åpent ut og vi tror alle utfall er sannsynlige. HUB

9. Sheffield United—Gillingham FC
League One. Sheffield United spilte opprykks-playoff senest i vår, men det er lite som tyder på at de skal blande seg inn toppstriden i år. Med tolv poeng fra femten kamper ligger laget nest sist på tabellen med 3-3-9 totalt. Vist noe bedring i det siste med formutvikling på 2-1-2, men deres horrible borteform vedvarte med 0-2-tapet mot Shrewsbury (15.) sist. Heldigvis bedre stilt hjemme, hvor de har vunnet de to siste og står med 3-2-2. Spissen Chris Porter forventes tilbake etter å ha fått en smell sist.

Gillingham skaffet seg et lite pusterom til nedrykksstreken etter 1-0-seieren over Carlisle sist. Vært et tøft comeback for nyopprykkede Gillingham, som ligger på 18.plass med 4-3-8 totalt. Kun vunnet én kamp på bortebane hittil, mot bunnlaget Crewe, og står med svake 1-1-5 på fremmed gress. De labre resultatene førte til at lagets tidligere manager ble sendt på dør, og dagens kamp blir første test for nyansatte Peter Taylor. Michael Harriman er på landslagsoppdrag, mens Charlie Lee soner karantene.

Sheffield viser tegn til bedring og får tipset mot bortesvake Gillingham. H

10. Tranmere Rovers—Bristol City
League One. Tranmere fikk med seg ett sterkt poeng borte mot Preston North End (4.) og har 2-2-1 på de fem siste, men ligger likevel fremdeles under streken med 3-4-8 totalt. Kan trøste seg med at det er kort vei opp, kun tre poeng skiller til 15.plassen. Var uten seier på Prenton Park før forrige kamp mot Milton Keynes (8.), og har så langt vært seriens svakeste på hjemmebane med 1-2-4.

Bristol City har like mange poeng som vertene, men ligger på plassen over med bedre målforskjell. Rykket ned fra Championship i vår, og ligger nå altså i faresonene til å falle ytterligere et hakk ned. Kun vunnet to kamper i år, mot Carlisle (16.) og Crawley (13.), og står med 1-3-3 borte. Midtstopperen Derrick Williams er opptatt med landslagsspill, mens midtbaneduoen Joe Bryan og Scott Wagstaff er usikre.

Bristol skal ha mest å gå på, men med deres svake bortetall velger vi å gardere. HB

11. Mansfield Town—Oxford United
League Two. Nyopprykkede Mansfield Town er uten seier på de seks siste (0-3-3) og har ikke vunnet en seriekamp siden slutten av september. Står med 5-6-4 totalt og har falt ned til 14.plassen. Tapte 0-1 mot Plymouth (16.) i forrige hjemmekamp og har 2-3-2 på eget gress. Tok seg i det minste videre i FA-cupen med en knusende 8-1-seier over Non League-laget St. Albans forrige helg. Har problemer med fravær i angrepsrekka til dagens oppgjør. James Alabi soner karantene, Ben Hutchinson er skadet, mens Ollie Palmer betegnes som usikker. Martin Riley, Ryan Tafazolli og Chris Clements er fremdeles ute.

Oxford gikk på et skuffende 0-1 tap hjemme mot Bristol Rovers (20.) sist og mistet samtidig serieledelsen til Fleetwood. Står med labre 2-3-3 på hjemmebane, men har prestert langt bedre på bortebane hvor de har samlet opp 5-2-0. Skal nevnes at de for det meste har møtt lag fra nedre halvdel på tur, hvor bestenoteringen er 2-0-seieren over Burton Albion (8.) Kaptein Jake Wright og vingen Alfie Potter er ute med skader, mens forsvarspilleren Tom Newey forventes tilbake.

Oxford har vært seriens beste bortelag hittil, og selv om motstanden har vært av variabel kvalitet, tror vi gjestene kan fortsette de gode taktene på tur. B

12. AFC Wimbledon—Portsmouth
League Two. Wimbledon hadde ikke vunnet en seriekamp siden 21.september før de tok en etterlengtet trepoenger mot Rochdale (4.) sist. Er nummer femten med 6-3-6 totalt. Står med 4-1-2 hjemme hvor de har blant annet slått serieleder Fleetwood. Førstemålvakt Ross Worner forventes tilbake i buret etter han satt fast i trafikken sist og gikk glipp av FA-cup oppgjøret mot Coventry. Vingen Chris Arthur og Will Antwi (f) er fremdeles skadet.

Portsmouth befinner seg på plassen bak vertene med ett poeng mindre. Slo Exeter City 3-2 hjemme sist, mens de har delt poeng i hele fem av syv bortekamper hittil (1-5-1). Therry Racon er usikker, mens midtbanekollega Gavin Mahon soner karantene.

Ser ut til å bli en jevn affære og vi dekker fullt ut. HUB

96-rekker
1. Leyton Orient – Preston North End H

2. Notts County – Wolverhampton B

3. Brentford – Crewe Alexandria H

4. Colchester United – Swindon Town B

5. Oldham Athletic – Milton Keynes Dons HB

6. Stevenage – Rotherham United HB

7. Port Vale – Shrewsbury Town HU

8. Carlisle United—Crawley Town HB

9. Sheffield United—Gillingham FC H

10. Tranmere Rovers—Bristol City HB

11. Mansfield Town—Oxford United B

12. AFC Wimbledon—Portsmouth HUB

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

432-rekker
1. Leyton Orient – Preston North End H

2. Notts County – Wolverhampton B

3. Brentford – Crewe Alexandria H

4. Colchester United – Swindon Town UB

5. Oldham Athletic – Milton Keynes Dons HB

6. Stevenage – Rotherham United HUB

7. Port Vale – Shrewsbury Town HU

8. Carlisle United—Crawley Town HUB

9. Sheffield United—Gillingham FC H

10. Tranmere Rovers—Bristol City HB

11. Mansfield Town—Oxford United B

12. AFC Wimbledon—Portsmouth HUB

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Kommentarer til denne saken