Woods returnerer torsdag til konkurranse i Scottsdale, på en bane der han ikke har spilt siden 2001. Det var likevel hans hvite tanngard som fikk mye av oppmerksomheten da han snakket med pressen etter å ha gått ni hull tirsdag.

- I hver idrett får du tenner slått ut. Dessverre var det ikke i konkurranse det skjedde meg, smilte amerikaneren.

Han var for en drøy uke siden i Italia og så kjæresten Lindsey Vonn ta sin 63. verdenscupseier i alpint da uhellet var ute.

- Fotografen skiftet posisjon, og jeg ble truffet. Det var et uhell. Heldigvis traff han en tann jeg hadde en rotfylling i. Det var blod overalt, sa Woods, som fikk fikset problemet hos tannlegen allerede morgenen etter.

Tilbake i slag

Like ved banen der Seattle Seahawks og New England Patriots skal gjøre opp om Superbowl-trofeet i amerikansk fotball søndag, skal Woods spille sin første PGA-turnering siden en ryggskade nektet ham suksess under PGA-mesterskapet i august i fjor.

- Farten min (på ballene) er oppe igjen, og det er moro. Jeg nærmer meg tall jeg hadde for 15 år siden, sier den tidligere verdenseneren.

Han fortsetter denne sesongen jakten på Jack Nicklaus, golflegenden med hele 18 majortitler på samvittigheten.

Så langt står Woods med 14. Tidligere har ingen golfspillere vunnet flere enn tre majorturneringer etter fylte 39 år, som Woods rundet like før nyttår.

Skummel bane

Woods var ute i fire måneder som følge av ryggskaden og gjorde comeback under sin egen veldedighetsturnering i Orlando, Florida i desember. Da spilte han samtlige 72 hull uten smerter, men endte på delt sisteplass blant 18 spillere.

Phoenix-turneringen har han pleid å stå over på grunn av at publikum der er støyende og nærgående.

Sist Woods deltok, for 14 år siden, kastet en tilskuer en appelsin mot ham. To år tidligere ble han skremt da en person som hadde hetset ham ble funnet med en pistol på seg.

- Det (sikkerheten) er en av grunnene til at jeg ikke har spilt denne turneringen på en stund. Men folkene her har gjort en fantastisk jobb gjennom årene for å sørge for at det er langt tryggere, sa Woods. (©NTB)