Gå til sidens hovedinnhold

Woods sviktet da Couples imponerte i US Masters

Golfstjernen Tiger Woods sviktet på 2. runde og er bare tre slag over cuten i US Masters. Landsmennene Fred Couples og Jason Dufner er i tet etter halvspilt turnering.

52-årige Couples gikk en glimrende 67-runde fredag og spilte på seg selvtillit 20 år etter at han vant den prestisjetunge majorturneringen. Amerikaneren er fem slag under par og deler ledelsen med Jason Dufner.

Slaget bak følger fem spillere, deriblant stortalentet Rory McIlroy og Lee Westwood, som ledet etter første dag og stadig jakter sin første majortittel. Westwood gikk annen runde på ett slag over par, mens McIlroy brukte 69 slag (-3) og tok innpå teten.

Langt dårligere gikk det for Tiger Woods, som er blitt nevnt som favoritt etter godt spill den siste tiden. Den tidligere verdenseneren fikk det slett ikke til i Augusta fredag.

Woods startet med birdier på 1. og 3. hull, mens måtte tåle fem bogeyer og endte på tre slag over par. Han ligger på delt 40.-plass og klarte cuten med tre slags margin. Dermed er han trolig ute av seierskampen allerede etter to dager.

Frustrasjonen kom til syne etter et dårlig utslag på hull 16, da han lot 9-jernet få gjennomgå.

- Jeg tror vi ganske sikkert kan si at Tiger har mistet storspillet sitt, og fornuften, sa legenden Nick Faldo til Golf Channel.

Spanske Sergio Garcia så ut til å ende 2. runde i delt ledelse, men fikk en bogey på det 18. hullet og fullførte fredagen fire under par. Han deler dermed 3.-plassen med McIlroy, Westwood, Louis Oosthuizen og Bubba Watson. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?