Gå til sidens hovedinnhold

Xavi er EMs beste

Hele ni spanske spillere på EM-sluttspillets drømmelag.

Spania gikk helt til topps i årets EM-sluttspill og mandag ble det også klart at en av lagets stjerner er kåret til mesterskapets beste spiller.

Styrer spillet
Midtbanemannen Xavi Hernández er nemlig tildelt denne utmerkelsen av UEFAs tekniske studiegruppe. 28-åringen spilte fem kamper under årets mesterskap og scoret et mål mot Russland i semifinalen.

Juryen, som også har tatt stemmer fra publikum med i sin helhetsvurdering, legger spesielt vekt på at Xavi har vist en unik evne til å styre tempoet og spillet fra sin midtbaneposisjon.

Barcelona-spilleren har spilt 63 landskamper for Spania og debuterte mot Nederland i 2000. Han var også med i Spanias EM-tropp i 2004, men måtte den gang sitte mye på benken.

Spania sikret seg sin første store mesterskapstittel på 44 år da de søndag slo Tyskland 1-0 på Ernst Happel stadion i Wien.

Spansk dominans
Den samme komiteen har også offentliggjort et lag bestående av turneringens beste spillere i hver posisjon. Laget har blitt plukket ut av ni UEFA representanter som har sett alle kampene i sommerens sluttspill.

Naturlig nok er det vinnerlaget Spania som har flest spillere på laget, med hele ni. Tapende finalist Tyskland fikk med tre spillere, Russland fikk med fire, mens Nederland og Portugal fikk med to hver. Italia, Kroatia og Tyrkia hadde hver én spiller på laget.

Laget er som følger:

Keepere: Gianluigi Buffon (Italia), Iker Casillas (Spania), Edwin van der Sar (Nederland).

Forsvar: Bosingwa (Portugal), Philipp Lahm (Tyskland), Carlos Marchena (Spania), Pepe (Portugal), Carles Puyol (Spania), Yuri Zhirkov (Russland).

Midtbane: Hamit Altintop (Tyrkia), Luka Modric (Kroatia), Marcos Senna (Spania), Xavi Hernández (Spania), Konstantin Zyryanov (Russland), Michael Ballack (Tyskland), Cesc Fàbregas (Spania), Andrés Iniesta (Spania), Lukas Podolski (Tyskland), Wesley Sneijder (Nederland).

Angrep: Andrej Arsjavin (Russland), Roman Pavlyuchenko (Russland), Fernando Torres (Spania), David Villa (Spania).

- Turneringens beste lag er noe vi tar med i vår tekniske rapport som vi leverer til trenerne i mesterskapet. Vi gir dem noen hint om hvilke spillere vi har satt ekstra pris på å se i aksjon. Spillerne blir valgt ut på bakgrunn av deres prestasjoner i EM og ikke hvordan de spiller på klubblaget, sier UEFAs tekniske direktør Andy Roxburgh til euro2008.com.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken