DANMARK - NORGE 32-28:

Robert Hedin satte Steinar Ege ut av laget før torsdagens VM-kamp i håndball mot Danmark, og håpet at Svenn Erik Medhus mellom stengene ville forvirre danskene. Slik gikk det aldri.

På tross av en god norsk sluttspurt hadde danskene full kontroll gjennom store deler av kampen, og sørget dermed for Hedins andre tap som norsk landslagssjef.

Matchen endte til slutt med 32-28-tap for nordmennene, som må gå til mellomspillet uten poeng. Norges bestemann for dagen, Kristian Kjelling, er enige i at håpet om semifinaleplass er ute for laget.

- Ja, det er det nok. Men det tenker jeg ikke på akkurat nå, sier en skuffet Kjelling til TV 2.

For lavt tempo
Norges Jonny Jensen mener at laget må angrepsspillet må ta skylden for tapet, i likhet med tirsdagens kamp mot Serbia.

- Mikkel Hansen får lage alt for lette mål, det er en ting. Men angrepsspillet er ikke bra nok i det hele tatt, sier forsvarsspilleren etter kampen.

- I en periode i andre omgang mister vi mange baller som de kontrer inn, og da klarer vi aldri å ta dem igjen.

Jensen mener at tempoet er for svakt fremme på banen.

- Vi tar med oss ballen men står stille, da er det vanskelig å score mot verdens beste keeper. Det er synd, for jeg mener vi har et like bra lag som Danmark, avslutter han.

Mange utvisninger
Det startet godt, og Norge var tidlig oppe i en 4-1-ledelse før danskene tok over. Tremålsledelsen ble snudd til 8-6 for Danmark, men Kristian Kjelling ville imidlertid ikke gi seg.

Med et nydelig underarmskast sørget han for 10-8-ledelse, men da var også jubelen over for Norges del. Igjen overtok danskene, som kunne gå til pause to mål foran nordmennene.

- Vi savner et skikkelig tempo, sa landslagssjef Robert Hedin til TV 2 i pausen, men på banen hjalp det lite med sjefens ord.

Danmark hadde nemlig full kontroll i den andre omgangen, og spesielt mye lettere ble det ikke av at Norge måtte spille med to mann mindre i flere i flere perioder på grunn av utvisninger.

Ny smell for Mamelund
Vi kunne ane et lite håp om poengdeling da Erlend Mamelund reduserte til 30-28 et minutt før slutt, men tross straffebom fra danskene klarte det norske laget aldri å true danskene skikkelig.

Nevnte Mamelund måtte også i dag tåle tøff behandling på banen. VM-debutanten fikk en trøkk i tommelen i kampen mot Egypt tidligere i VM, og i torsdagens kamp måtte 24-åringen igjen ned for telling. Mamelund landet forkjært i en duell foran danskenes mål, men fullførte kampen for Norge.

Med 32-28 går Danmark videre til mellomspillet med fire poeng, i motsetning til et norsk mannskap som bare kan håpe på en god plassering med null poeng i bagasjen fra grunnspillet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).