Gå til sidens hovedinnhold

- Ynkelig av Mourinho

Ola By Rise mener Real Madrid-sjefen bryter alle redelighetsprinsipper.

Tirsdag kveld skal Real Madrid forsøke det umulige – å slå erkefienden Barcelona med tre mål på Camp Nou i semifinalen i Champions League.

Siden Barcelona slo Real Madrid 2-0 på Santiago Bernabeu sist onsdag, har sportsaviser i hele Europa vært fulle av stoff om gigantmøtet. Nesten ingenting har handlet om spillet i Madrid.

I stedet har det meste dreid seg om usportslig spill på banen – og usportslige utspill utenfor det grønne gress, før og etter kampen.

Aller lengst har Real Madrid-trener Jose Mourinho gått. Etter nederlaget beskyldte han Barcelona for bevisst juks – og gikk langt i å antyde at katalanerne får lov til å jukser med god støtte, og kanskje til og med hjelp, fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Krass kritikk fra By Rise
Det har fått mange til å reagere. Blant dem assistenttreneren på det norske fotballandslaget, Ola By Rise. I en blogg på Fotballforbundets hjemmeside, retter By Rise krass kritikk mot Mourinhos uttalelser og oppførsel.

- Én ting er å være kynisk resultatorientert i valg av strategi før og under kamp, og stort sett spille det noen vil kalle lommetyv-fotball. Noe helt annet er å sitte etterpå som taper og beskylde en bedre motstander for å være korrupt, og UEFA for å drive uredelig manipulering i Barcelonas favør, skriver By Rise i bloggen.

- Du har tapt kampen, men prøver å ta fra vinneren all ære og respekt. Da gjør du deg liten, og krysser grenser som er – og må være – absolutt ukrenkelige, fortsetter han.

- Kler ikke Jesus-rollen
Og By Rise gir seg ikke med det:

- Den ellers beregnende og intelligente Mourinho kler ganske dårlig den rollen han raskt inntok etter kampslutt, rollen som Mesterligaens Jesus. Som offer for all samlet ondskap i fotballens verden. For korrupsjon, skuespill og uredelige dommere. Jaget på tribunen uten grunn, mens laget hans rammes av gjentatte utvisninger bestilt av motstanderne.

Les hele bloggen her!

Overfor Nettavisen presiserer By Rise at bloggen ikke er ment som et personangrep – og at han heller ikke har spesielle preferanser i retning Barcelona i den pågående semifinaleduellen.

«Propagandadiaré»
- Dette handler om sak, ikke person. Jose Mourinho er en meget dyktig fotballtrener som jeg har stor respekt for. Og det kan være greit å komme med kritikk av enkelte dommeravgjørelser i kampens hete.

- Men å beskylde motstanderen og UEFA for juks og korrupsjon, oppfatter jeg som brudd på alle redelighetsprinsipper for en fotballtrener. Det er det motsatte av fair play, sier By Rise til Nettavisen.

Han mener Mourinho har «propagandadiaré».

- Det er én ting å skryte opp sitt eget lag. Men å snakke ned motstanderen skal man være forsiktig med. Og når man i tillegg beskylder dem for bevisst juks, tar man steget helt ned i kjelleren, sier By Rise.

(Les videre under bildet)

Støtter kritikk mot filimg
- Har Mourinho noen poenger i det hele tatt, slik du ser det?

- Ja, alle som kritiserer filming, har et poeng. Mye av det som skjedde i kampen mellom Real og Barca hadde hørt hjemme på Oslo Nye Teater. Det ser jo ut som enkelte spillere er blitt skutt, og det er ikke bra når man tenker på at dette er forbilder for millioner av unge fotballspillere. Filming er en ukultur som dessverre er utbredt internasjonalt. Og der er det ikke sikkert Barcelona er noe bedre enn Real Madrid, erkjenner By Rise.

Han mener Jose Mourinho kunne ha reddet sitt gode navn og rykte ved å legge seg flat og beklage uttalelsene. Det skjer neppe.

For den mektige treneren har klubben i ryggen, og nå har Real Madrid sendt brev til UEFA der de ber om at seks Barcelona-spillere får karantene.

Les også: Vil utestenge seks Barca-spillere

- Nå kjenner ikke jeg detaljene bak denne innklagingen fra Real Madrid, men det viser i hvert fall at de stiller seg bak Jose Mourinhos uttalelser. I mine øyne burde de gjort det motsatte. For meg blir det litt ynkelig av både Real og Mourinho, sier Ola By Rise.

HTML EMBED
Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken