Gå til sidens hovedinnhold

Yssen fikk råd av eksen

Ingunn Yssen har fått råd fra reklameguru Kjetil Try – hennes eks og statsministerens PR-rådgiver.

Try bekrefter overfor VG at han har gitt Yssen råd i striden med LO-leder Gerd-Liv Valla.

- Jeg har gitt henne noen råd underveis. Det skulle bare mangle. Vi har vært gift i 17 år og har et barn sammen, sier han til avisen.

Gymnasvenner
Den profilerte reklamemannen er også en gammel, nær venn av statsminister Jens Stoltenberg – og har de siste 20 årene vært sentral i Aps valgkampanjer.

Try avviser at han skal ha gitt Stoltenberg noen råd i denne betente saken – selv om han hyppig gir Stoltenberg råd om kommunikasjon.

Les også: Yssens oppsigelsesbrev

Les også: Vallas forsvarsbrev

Kritiserer Valla
Stormen rundt Valla og Yssen fortsetter. Fellesforbundets mektige leder Kjell Bjørndalen mener Gerd-Liv Vallas tvist med Ingunn Yssen burde blitt håndtert internt .

- Hvis det hadde vært en tilsvarende sak i Fellesforbundet, hadde jeg orientert forbundsstyret. Det hadde vært min plikt å ordne opp i dette internt. Men hvordan LOs ledelse tar det, er deres sak, sier Kjell Bjørndalen til dagens Næringsliv.

- Valla er styrket
Men ingen andre sentrale politikere i Ap vil kritiisere Valla. Tvert imot. Mens krefter som ønsket at Gerd-Liv Valla skulle kunne fortsette som LO-leder frem til 2013 ga opp i helgen, har konflikten med Ingunn Yssen ikke svekket Vallas posisjon i Ap, skriver Aftenposten.

- Nå slutter vi rekkene, sier flere anonyme kilder.

- Politisk, ikke personlig strid
Samtidig mener faglig sekretær i Nei til EU at konflikten mellom LO-lederen og Ingunn Yssen er politisk, ikke personlig.

- Striden mellom Valla og Yssen startet med en Fafo-rapport om EØS – et politisk innlegg for EU-medlemskap, sier faglig sekretær i Nei til EU, Boye Ullmann, til Klassekampen.

Rapporten var ifølge Ullmann et ensidig kampskrift for omkamp om Norges – og LOs – nei til norsk EU-medlemskap. Yssen hevder at Valla ba henne instruere Fafo om å endre rapporten slik at kritikken forsvant eller ble dempet ned. Men den instruksen fulgte ikke Yssen.

Katt som knurrer
Onsdag i forrige uke ble det kjent at Ingunn Yssen sa opp sin stilling som internasjonal sekretær i LO. Det vakte oppsikt og mye rabalder at oppsigelsesbrevet ble offentliggjort i VG.

LO-leder Gerd-Liv Valla slo hardt tilbake etter at Yssen gikk ut og sa hun ble mobbet av LO-toppen.

- Jeg vil ikke være noen pusekatt, uttalte LO-lederen på en hastig innkalt pressekonferanse torsdag.

Les mer politikk i Nettavisen her!

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner

Kommentarer til denne saken