Gå til sidens hovedinnhold

Zidane: - Det ville vært tragisk

Franskmannen har en Gareth Bale-drøm.

Gareth Bale er ansett som én av verdens beste spillere, men Real Madrid-spilleren har små sjanser til å få vist seg fram på den kanskje fremste arenaen i fotballverdenen. Wales er nemlig ikke fast inventar i store sluttspill.

Til tross for at den lille nasjonen har hatt en rekke stjerner opp gjennom årene, som Ian Rush, Gary Speed, Mark Hughes, og Ryan Giggs, og nå har profiler som Bale og Aaron Ramsey, er veien lang til en sluttspillplass.

Waliserne deltok i EM i 1976 og VM i 1958, så det begynner med andre ord å bli en stund siden sist. I kvalifiseringen til EM i 2016 møter Chris Colemans gutter tøffe lag som Bosnia, Belgia, Israel, Kypros og Andorra.

Siden EM i 2016 er utvidet med flere lag, er håpet denne gangen kanskje litt større enn tidligere i Wales. Zinedine Zidane, i sin tid ansett som verdens beste spiller, håper også Wales og Gareth Bale tar seg til sluttspillet.

Han uttaler dette til Wales Online:

- Han er villig til å gjøre alt for å spille i et stort mesterskap. Han ønsker ikke å sitte hjemme og se kompisene spille, som han gjorde i sommer, sier han.

- Det ville vært tragisk om han aldri fikk spille i EM eller VM. Han er blant de fem beste i verden. Et mesterskap uten ham er rett og slett galt, sier han.

Zidane tror Bale er mannen som kan ende mesterskapstørken til Wales.

- En spiller er ikke nok for å kvalifisere seg, men Gareth har det som skal til for å lede laget dit. Det er det samme hvem de møter, så lenge Gareth er på banen, har de en matchvinner mot alle lag, sier franskmannen.

Wales plukket full pott i sin første gruppekamp i kvalifiseringen tirsdag, borte mot Andorra. Bale scoret begge målene i 2-1-seieren.

Kommentarer til denne saken