Gå til sidens hovedinnhold

Zidane - en bagatell

Fifa synes ikke Zinedine Zidanes nedskalling i VM-finalen er verdt mer enn en notis i sin VM-rapport.

Fifa har kommet med en rapport fra VM, hvor de slår hardt ned på filming og spillere og treneres forsøk på å påvirke dommerne.

Mens Zinedine Zidanes nedskalling av Marco Materazzi blir sett på som en bagatell, som bare blir omtalt i en notis i rapporten.

«I dette VM-sluttspillet ble det utviklet en beklagelig uvane blant spillere for å bli liggende nede uten noen grunn etter mindre kollisjoner. Noe som skapte hyppige stopp i spillet. De påfølgende angrepene av lagene som har ballen, ble akkompagnert av villt gestikulerende trenere og assistenter på sidelinjen, protester fra forsvarende lag, som ofte ble stående hvor de var og en reaksjon fra publikum på grunn av de lange stoppene i spillet», står det i rapporten fra Fifas tekniske komité.

At spillere ble liggende igjen på bakken når laget sitt hadde mistet ballen, førte til stopp i spillet, og angripende lag fikk en dårligere posisjon på banen, mens det forsvarende laget fikk alle mann på riktig side av ballen.

- Det som helt klart startet som en gest av fair play er i ferd med å bli en metode for å bryte opp motstanderens spill. Det er på tide å stoppe denne misbruken av fair play, skriver de.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis